Ha fontos volna Karácsonynak a tömegközlekedés, azonnal menesztette volna Walter Katalint

Gulyás Gergely szerint az MSZP–SZDSZ-kormány időszakában gondolkodtak és beszéltek utoljára így az emberekről.

2024. 02. 01. 19:23
Kormányinfó Gulyás Gergely
Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az MSZP–SZDSZ-kormány időszakában gondolkodtak és beszéltek utoljára így az emberekről, de a mostani megnyilvánulás még durvább stílusú volt – reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón arra, hogy vágásérett pulykákhoz hasonlította a budapesti utasokat Karácsony Gergely embere, Walter Katalin BKK-vezérigazgató.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, Wintermantel Zsolt, a Fidesz budapesti frakcióvezetője markáns kritikát fogalmazott meg az ügy kapcsán.

Ez nem egy baki, ez maga az a szemlélet, amit önök képviselnek

– mutatott rá a politikus. Gulyás Gergely úgy látja: – Ha valóban fontosnak tartaná a tömegközlekedést használókat a főpolgármester, akkor azonnal menesztette volna a BKK vezérigazgatóját, aki egyébként felajánlotta lemondását, de Karácsony Gergely ezt nem fogadta el.

Az Origó szerint az eset jól mutatja, hogy a „levágni való pulyka” a baloldal valódi véleménye az emberekről, ahogyan ezt az is alátámasztja, hogy Karácsony Gergely nem engedte lemondani Walter Katalint a döbbenetes kijelentése után. Ezzel szemben a kormány az utasokat – és úgy általában a magyar állampolgárokat – embereknek tartja, és sosem látott utazási kedvezményeket biztosítanak a megszorítások és járatritkítások helyett.

Borítókép: Gulyás Gergely (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.