Két tucat kolbászt és disznósajtot zsákmányolt a kiskunhalasi hús- és láncfűrészdíler

Pincéket és melléképületeket fosztogatott.

Forrás: Police2024. 02. 15. 13:25
null
Debrecen, 2018. november 26. Füstölt kolbász az érlelõben. A debreceni CIVISHÚS Kft-ben egész évben sertéshús feldolgozását végzik vágástól a töltelékáruk készítéséig. Az év végi ünnepekhez közeledve növelik a készáru gyártást, egyes termékekbõl 30- 50 százalékkal. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több bejelentés is érkezett a kiskunhalasi rendőrkapitányságra az év elején arról, hogy valaki bemászik az udvarokba, és elviszi, ami a keze ügyébe kerül – írja a rendőrségi portál. 

Több helybélinek a kerékpárját, valakinek pedig a láncfűrészeit lopta el az ismeretlen. Az egyik lépcsőház pincéjéből nyolc, egy melléképületből pedig 

tizenhat szál kolbásznak, valamint hét disznósajtnak kélt lába.

 Feltételezni lehetett, hogy a tolvaj nem éhes volt, sokkal inkább eladásra szánta a jelentős mennyiségű húsárut – fűzték hozzá.

A kiskunhalasi rendőrök úgy sejtették, hogy az esetek összefüggnek, és egy ember felelős az elkövetésükért. A beszerzett bizonyítékok igazolták a gyanújukat, és azt mutatták, hogy egy 27 éves férfi a tolvaj, akit február 6-án gyanúsítottként hallgattak ki. A lopásokat elismerte, és részletesen beszámolt azokról.

A történet azonban itt még nem ért véget.

Pár nappal később érkezett hír az egyenruhásokhoz, hogy valaki bement egy ingatlanba, ahonnan telefonokat vitt el, és még a sértett kocsijának indítókulcsát is megtalálta, az autóból pénzt vett magához. A rendőrök fülest kaptak arról, hogy ezt is ugyanaz a férfi követhette el. Február 12-én bukkantak a nyomára egy másik ügy nyomozása közben. 

Ekkor ismét előállították és kihallgatták a férfit, akiről kiderült, hogy olyan bűncselekményeket is elkövetett, melyekről addig nem tudtak. A lakásán végzett kutatások során megtalálták a zsákmányolt holmik egy részét. Volt olyan sértett, aki még azelőtt visszakapta az értékét, hogy feltűnt volna neki a lopás. Az elkövetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor )

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.