Kiderült, mekkora büntetésre számíthat az apa, aki megvágta lánya zaklatóját

Enyhítő körülmény lehet a bíróságon, hogy a családtagját védte.

Forrás: Mandiner2024. 02. 07. 12:44
Budapest, 2023. október 21. Egy Gödöllõre induló HÉV-szerelvény áll az Örs Vezér tere HÉV végállomáson. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, hogy három részeg ukrán férfi molesztált egy 21 éves lányt a gödöllői HÉV vonalán. A lány az édesapját riasztotta telefonon, aki Kerepesen várta gyermekét. A molesztálók is leszálltak, egyikük szóváltásba keveredett az apával, állítólag meg is ütötte, mire az apa sniccerkéssel nyakon szúrta. Az apát őrizetbe vették, és életveszélyt okozó testi sértés kísérletével gyanúsítják.

Az áldozat édesapja a Hír TV-nek elmondta: akkor támadtak rá az elkövetők, amikor felszólította őket, hogy várják meg a rendőröket.

A Mandiner most egy ügyvédnél érdeklődött arról, hogy milyen büntetésre számíthat az apa, aki a saját lányát védte. A jogász szerint 

az életveszélyt okozó testi sértés miatt hosszú időre börtönbe kerülhet az apa.

Dr. Antoni Péter a portál kérdésére jelezte: két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a cselekmény, azonban a bíróságnak lehetősége van rá, hogy enyhítő körülményként figyelembe vegye, hogy a férfi a családtagját védte, miközben a bűncselekmény történt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.