A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kisbabára vágyik? A Katolikus Szeretetszolgálat most szakorvosokkal, cikluskövetési oktatókkal nyújt segítséget

A szervezet a termékenységtudatosságra és a női egészségre hívja fel a figyelmet.

2024. 02. 28. 9:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A termékenységtudatossággal és női egészséggel foglalkozó szakorvosokat és cikluskövetési oktatókat fogja össze a Cikluskövetés.hu oldal, melyet a szeretetszolgálat hozott létre. – A szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet a női egészségtudatosságra, a hormonális és meddőségi problémák prevenciójára és gyógyítási lehetőségeire – mondta a Katolikus Szeretetszolgálat.

Az internetes oldalon orvosok és oktatók ismertetik a kamaszkortól a klimaxig tapasztalható leggyakoribb ciklusproblémákat, beszélnek az egészséges és felborult hormonműködés okairól és azok prevenciójáról, illetve ezek mielőbbi felismeréséről. De fontos témaként jelenik meg az életmódbeli változások és a ciklus összefüggései is.

– Szó lesz többek között a PCOS, az inzulinrezisztencia, a pajzsmirigy-problémák, a hormonális eltérések és az endometriózis tüneteiről, valamint az oki orvoslás szerinti gyógyítás lehetőségeiről – sorolták, kiemelve, hogy:

a fenti problémák gyökerét a hormonális fogamzásgátlók nem gyógyítják meg, pusztán megszüntetik a tüneteket. 

– Az érintett nőknek olyan gyógyító terápiákra van szükségük, melyek a női egészség helyreállítására törekednek, nem pusztán tüneti kezelésre – húzta alá a szeretetszolgálat.

De miért lehet hasznos a cikluskövetés? Ha egy pár babát szeretne, a cikluskövetés segítségével a leggyakrabban fél éven belül megfogan az új élet. De amennyiben még nem állnak készen a családalapításra, ezzel a módszerrel késleltethetik is, számos kutatás szerint ugyanis cikluskövetés segítségével egy pár 98 százalékos sikerességgel kerülheti el a várandósságot, ha nem szeretkeznek termékeny napokon. Emellett kialakul a pozitív testkép, hiszen a nők kapcsolatba kerülnek a saját testükkel, megértik annak működését és dinamikáját. A termékenység körforgásának követése a szexualitás megélésében is segít – fejtették ki.

A tudatos babatervezéssel, női egészséggel kapcsolatos kvízt még a nőnap előtt, március 1–7. között lehet kitölteni, amivel még nyerhetünk is: a nyeremények között szakorvosi konzultációk, egyéni cikluskövetési konzultációk és anya-lánya workshop is van, amelyet március 8-án sorsolnak majd ki a Katolikus Szeretetszolgálat budapesti épületében, a nőnapi rendezvényen, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.