Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoznak, lemondott az MSZP-s vezető

Súlyos botrányba keveredett a baloldali vezetésű újpesti önkormányzat, miután tegnap nyilvánosságra került, hogy egy helyi kulturális központ által szervezett táborban kiskorú gyermekek között „félreérthető szexuális magatartás” történt. Az eset súlyosságát jelzi, hogy a cég MSZP-s vezetőjének távoznia kellett. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése gyanújával nyomoz.

2024. 02. 28. 15:31
EP2I3165
20230501 Budapest A Magyar Szocialista Párt MSZP majálisa. fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eljárást indított a rendőrség az újpesti önkormányzatot érintő gyermekvédelmi botrány ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet.

A rendőrség ugyanis arról tájékoztatta lapunkat, hogy „az újpesti önkormányzat bejelentését követően a BRFK IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el kiskorú veszélyeztetése miatt”.

Ismert, kedden derült ki egy MTI-nek elküldött közleményből, hogy Újpest Önkormányzata vizsgálatot indított, miután az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett táborban két kiskorú gyermek között „szexuálisan félreérthető magatartás történhetett”. A részletekről a helyi önkormányzat nem adott tájékoztatást.

Úgy tudjuk, a történet szereplője egy 8 éves kisfiú és egy 17 éves lány. A nyári táborban a gyülekező előtt a két gyerek egy padon ült, amikor a kisfiú elkezdte masszírozni, simogatni a lány alhasát. 

Az eset utólag felzaklatta a lányt, aki jelezte mindezt a nevelőjének, ő pedig a történtekről beszámolt az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. vezetőjének, Belán Beatrixnak. Információink szerint Belán úgy döntött, nem küldenek hivatalos jelzést a gyermekvédelem felé, ezt csak nyolc hónappal az eset után tették meg.

 

Értesülésünk szerint a történetben szereplő fiatal lány édesanyja egy korábbi baloldali újpesti önkormányzati politikus, Belán Beatrix barátnője.

Az ügy súlyosságát jelzi, hogy a cég vezetője lemondott posztjáról és az MSZP-ben betöltött tisztségéről is. Az önkormányzat azt írta, amint tudomásukra jutott az eset, azonnal és haladéktalanul vizsgálatot rendeltek el a tábort szervező önkormányzati cégnél.

Tájékoztatásuk szerint „ezen vizsgálat alapján az önkormányzat a tudomására jutott információkat és iratanyagot a hatályos gyermekvédelmi jogszabályoknak megfelelően haladéktalanul eljuttatta az illetékes rendőrkapitányságra, valamint továbbította az Újpesti Gyermekjóléti Szolgálat részére”.

Mint írták, azt, hogy a két kiskorú között valójában mi történhetett, a törvényi előírásoknak megfelelően a hatósági eljárásokban kell kivizsgálni és tisztázni.

„Mindazonáltal az eset ismert körülményeit figyelembe véve, a gyermekvédelem súlyára való tekintettel, valamint cégvezetői felelősségi körét mérlegelve, a tábort szervező Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. vezetője úgy döntött, hogy azonnali hatállyal lemond ügyvezetői tisztségéről” – ismertette az önkormányzat.

Az MSZP az üggyel kapcsolatban – ugyancsak név említése nélkül – közleményében azt írta, a cég ügyvezetője arról tájékoztatta a párt vezetését, hogy lemond az MSZP-ben betöltött tisztségéről, és egyben meg is szünteti a párttagságát. A szocialisták vezetősége ezt elfogadta.

Hozzátették, hogy Újpest Önkormányzatának rendkívüli közleményéből értesültek arról, hogy az önkormányzat vizsgálatot rendelt el az Erzsébet-tábort szervező cégnél.

 

Borítókép: MSZP-zászló a párt 2023-as majálisán (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.