Lánczi Tamás: Brüsszel tudatosan támadja a magyar szuverenitásvédelmi törvényt + videó

A Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke szerint minden államnak joga van ahhoz, hogy védje önrendelkezését.

Forrás: HírTV2024. 02. 07. 21:57
LÁNCZI Tamás
Budapest, 2018. május 9. Lánczi Tamás, a Figyelõ címû hetilap fõszerkesztõje beszédet mond Bertrand Mathieu francia alkotmányjogász A jog a demokrácia ellen? címû, a Századvég Kiadó gondozásában megjelent könyvének bemutatóján a Budapesti Francia Intézetben 2018. május 9-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minden államnak joga van ahhoz, hogy védje önrendelkezését – jelentette ki a Hír TV-nek a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke. Lánczi Tamás szerint Brüsszel tudatosan támadja a magyar szuverenitásvédelmi törvényt, azonban a hazánkkal szemben megfogalmazott vádak alaptalanok, 

arról árulkodnak, hogy a bizottság nem vesz tudomást arról, hogy mi áll a törvény szövegében.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Február elsejével megkezdte működését a Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZH), amely azzal a céllal jött létre, hogy óvja Magyarország politikai, gazdasági és kulturális önrendelkezését.

Feladata, hogy felhívja a magyar társadalom és a politikai döntéshozók figyelmét a külföldi befolyásolási kísérletekre. Ennek érdekében saját hatáskörben és más állami szervekkel együttműködve vizsgálatokat folytathat, ezek eredményét pedig a nyilvánosság elé tárja.

Borítókép: Lánczi Tamás (Fotó: Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.