Ez áll az újabb Magyarország elleni támadás mögött

Brüsszel és a dollárbaloldal gazdái éppen azért támadják a szuverenitásvédelmi törvényt, mert annak az a célja, hogy megakadályozza a külföldi befolyásszerzést a Soros-féle guruló dollárokon keresztül – jelentette ki Kovács Zoltán.

2024. 02. 07. 15:39
VON DER LEYEN, Ursula
Berlin, 2023. november 20. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (k) résztvevõkkel beszélget a G20 és 13 afrikai ország állam- és kormányfõinek részvételével tartott, G20 Compact With Africa elnevezésû befektetési konferencián a berlini kancellária hivatalban 2023. november 20-án. A G20-országcsoport és az afrikai országok közötti partnerségi programot 2017. július elején indították el a G20 hamburgi csúcstalálkozóján az Európával való szorosabb gazdasági együttmûködés létrehozása céljából. Az Afrikai Unió 2023 szeptemberében csatlakozott a 19 legnagyobb gazdaság, valamint az Európai Unió alkotta G20-as országcsoporthoz. Az Afrikai Uniónak 55 tagállama van, köztük a vitatott nemzetközi státuszú Nyugat-Szahara. A szervezet ezzel mintegy 1,4 milliárd ember érdekeit képviseli. MTI/EPA/Getty Images pool/Sean Gallup Fotó: Sean Gallup
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a közösségi oldalán reagált arra, hogy az Európai Bizottság ismét hazánkat támadja, és kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a szuverenitásvédelmi törvény miatt. 

Brüsszel és a dollárbaloldal gazdái éppen azért támadják a szuverenitásvédelmi törvényt, mert annak az a célja, hogy megakadályozza a külföldi befolyásszerzést a Soros-féle guruló dollárokon keresztül 

– írta Kovács Zoltán.  Emlékeztetett, már tény, hogy a dollárbaloldal fő támogatója Soros György volt a 2022-es kampányban, és hozzáteszi, hogy a törvény bevezeti, hogy külföldről kampánypénzt elfogadni bűncselekmény. 

Az államtitkár bejegyzésében azt is kiemeli, hogy 

a szigorítással a magyar emberek 98 százaléka egyetértett a nemzeti konzultáción, ezért a kormány kitart a szuverenitásvédelmi törvény mellett.

Ahogy arról lapunk beszámolt, az Európai Bizottság szerdán azt közölte, kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen „az uniós jog megsértése miatt” a szuverenitásvédelmi törvénnyel összefüggésben, amely szerintük „sérti az elsődleges és másodlagos uniós jog számos rendelkezését”. 

Mint ismert, február 1-jével megkezdte működését a Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZH). A hivatal azzal a céllal jött létre, hogy óvja Magyarország politikai, gazdasági és kulturális önrendelkezését. 

Az SZH feladata, hogy felhívja a magyar társadalom és a politikai döntéshozók figyelmét a külföldi befolyásolási kísérletekre. Ennek érdekében saját hatáskörben és más állami szervekkel együttműködve vizsgálatokat folytathat, ezek eredményét pedig a nyilvánosság elé tárja. A magyar szuverenitás védelméért javaslatokat tehet a jogalkotónak.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország a globális átalakulások korszakában is saját maga dönthessen sorskérdéseiről

– emelték ki.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Getty Images/Sean Gallup)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.