Lecsaptak a budapesti hiénákra

A belváros forgalmas területeit, illetve a szórakozóhelyek környékét ellenőrizték a rendőrök és a társszervek. A február 23-i egész éjszakás akció kiterjedt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) stratégiai együttműködésében megvalósuló taxiellenőrzésre is – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a BKK.

2024. 02. 27. 11:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatvannyolc átvizsgált taxi közül ötnél találtak problémát. A BRFK rendszeresen szervez bűnügyi és rendészeti akciót a főváros V., VI. és VII. kerületében. Az akció része volt a Budapest közigazgatási területén szolgáltatást nyújtó taxik, illetve az engedéllyel vagy anélkül személyszállítási feladatokat végző személygépkocsik közös ellenőrzése is.

A taxiellenőrző akcióban a BRFK és a BKK mellett részt vettek a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület munkatársai, az érintett kerületi önkormányzatok közterület-felügyelői, valamint a taxiszolgáltatók ellenőrei is.

 

Engedélyeket is bevontak

Az akcióban

• 68 taxit ellenőriztek, ezek közül

• kettőt soron kívüli műszaki vizsgára küldtek,

• kettőnek a hatósági jelzését, egynek a taxiengedélyét is elvették engedély nélküli személyszállítás, illetve a nem megfelelő műszaki állapot miatt.

A hatóságokkal közösen végrehajtott, valamint az önálló, BKK-s taxiellenőrzések is folytatódnak.

 

Nem lehet nyugtuk a szabálytalankodóknak

A BKK, a BRFK és a taxitársaságok közös érdeke, hogy a becsületes, szabálykövető taxisok közül kiszűrjék a csalókat. A felek ebben minden támogatást megadnak egymásnak: a közlekedésszervező és a rendőrség stratégiai együttműködése – természetesen a folyamatos BKK-s ellenőrzések mellett – kiterjed a belvárosi komplex akciókra, valamint rendszeresek a járat- és buszsávellenőrzések is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.