Letartóztatták Portik Tamás fiát

A bíróság egy hónapra elrendelte Portik Tamás fiának letartóztatását. A férfit hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítja az ügyészség, miután kedden kávéval öntötte le a Fenyő-gyilkosság perének bíráját. Ifjabb Portik Tamás a gyanú szerint el akarta érni, hogy Póta Pétert kizárják a perből. Ez nem sikerült, így a Fenyő-ügyben jövő csütörtökön hirdet ítéletet a Fővárosi Törvényszék.

2024. 02. 01. 15:57
Portik Tamás fia a bíróságon Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészi indítványnak megfelelően a bűnismétlés, illetve a szökés, elrejtőzés veszélye miatt harminc napra letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság Portik Tamás fiát – közölte a Magyar Nemzettel a Központi Nyomozó Főügyészség. A végzés nem végleges.

Ifjabb Portik Tamás a Fenyő-gyilkosság tárgyalásának megkezdése előtt a bíróságon támadt az apja ügyét tárgyaló bíróra, Póta Péterre, ezután vették őrizetbe.

Mint arról lapunk beszámolt, nem indult zökkenőmentesen a Fenyő-gyilkosság keddi tárgyalása, először a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt. A tárgyalás kezdete előtt, amikor Póta Péter tanácselnök megérkezett a teremhez, az útját állta a fiatal férfi, aki már korábban próbált a bíróval személyes kapcsolatot keresni, azonban a bíróság ettől jogszerűen elzárkózott, és közölték vele, hogy nincs lehetőség a bíróval a tárgyaláson kívüli beszélgetésre.

Az ügyészség közlése szerint Portik legidősebb fia ennek ellenére a tárgyalóterem előtt várt a bíróra, majd amikor meglátta, elé lépett és számonkérte. Az eljáró bíró nem kívánt vele beszélni, mivel azonban a férfi folytatta a szidalmazását, közölte vele, hogy ki fogja vezettetni a biztonsági őrökkel, majd kikerülve Portik fiát, megpróbált bemenni a tárgyalóterembe. Ekkor a férfi egy gyors mozdulattal

a kezében lévő kávéspohár teljes tartalmát a bíró arcába öntötte.

Az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség szerint Portik fia szándékosan cselekedett, hogy Póta Pétert elfogultság miatt kizárják a perből. Ez persze nem történt meg, és a Fenyő-ügyben jövő csütörtökön hirdet ítéletet a Fővárosi Törvényszék.

Borítókép: Portik Tamás fia a bíróságon (Forrás: Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.