Márki-Zay Péter mozgalmánál házkutatást tartott a NAV + videó

A bukott miniszterelnök-jelölt szerint hozzájuk „kémeket építettek be”.

Forrás: Mandiner2024. 02. 27. 20:11
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2024. február 17. Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt pártelnöke beszédet mond a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök országos kampánynyitó rendezvényén a X. kerületi Kõrösi Csoma Sándor Kõbányai Kulturális Központban 2024. február 17-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint a 2022-es választások idején a Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett MMM-től tiltott párttámogatásban részesült a választási kampányban ezen pártok helyett és érdekében finanszírozott kampánytevékenység formájában. A tiltott finanszírozásról a Magyar Nemzet is beszámolt.

Az ÁSZ korábban már jelezte, hogy a külföldi támogatásban érintett kampánypénzek miatt a NAV is eljárást folytat,

amely kedd reggel házkutatást tartott Márki-Zay Péter pártjának könyvelőjénél, később pedig a budapesti irodájukban. Erről a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke számolt be közösségi oldalán – írja a Mandiner.

A mai reggel a NAV nyomozói előbb a Mindenki Magyarországa Mozgalom könyvelőjéhez szálltak ki házkutatásra, majd pedig a szervezet budapesti irodájában jelentek meg

– mondta Márki-Zay Péter a közzétett videóban.

– Tudtuk, hogy bennünket nemcsak megfigyelnek, lehallgatnak, közénk ügynököket, kémeket építenek be, hanem hogy a saját csapatunkban is vannak, akik minden lépésünkről jelentést tesznek a Fidesznek – magyarázta a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, 

aki korábban maga ismerte el, hogy az Action for Democracy nevű szervezet az Egyesült Államokból támogatta dollárokkal az ellenzéki kampányt.

 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.