Megújulnak a zuglói általános iskolák udvarai

Míg a baloldali városvezetés fejetlenségének köszönhetően az önkormányzat nem tudott megegyezni a beruházóval, addig a helyi Fidesz elérte, hogy a kerület összes általános iskolájának megújuljon az udvara.

2024. 02. 16. 13:12
illusztráció, iskola, tanár (Forrás: Pexels)
illusztráció, iskola, tanár (Forrás: Pexels) Forrás: Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zugló baloldali kerületvezetésének pártjai egymásra licitálva tárgyaltak a Bosnyák téri beruházóval, akitől előbb a beruházás ellenértékeként 3, majd 3,5 milliárd forintot követeltek. Ebben partner is lett volna a cég Borbély Ádám önkormányzati képviselő szerint, azonban az önkormányzat folyamatosan növelte a vállalkozó által fizetendő összeget, ezért végül a zuglói városvezetés hoppon maradt, nem kapott semmit. 

Korábban a cég a társadalmi felelősségvállalás jegyében korábban példa értékűen újította fel a Kaffka Margit Általános Iskola teljes udvarát: rekortán kosárpályával, futókörrel, biztonságos gumitégla- és műfű burkolattal, valamint új utcabútorokkal gazdagodott az udvar közel 100 millió forintos nagyságrendben. 

Miután a zuglói önkormányzat és a vállalkozó cég között megszakadtak a tárgyalások, a zuglói Fidesz egyeztetést kezdeményeztek a vállalat vezérigazgatójával, Balázs Attilával, akivel sikerült megegyezni, hogy a korábbi tárgyalások során emlegetett 3 milliárd forintot a kerületi iskolákra fordítsák. 

Ennek köszönhetően valamennyi körzetes általános iskolánk udvara megújulhat, ami akkor is óriási siker, ha egyeseknek ez a politikai hovatartozása miatt nem tetszik

– emelte ki Borbély Ádám, aki hozzátette, a fejlesztés számszerűen 11 intézményt érint.

A fejlesztésre különösen azért van szükség, mert sem a két évtizedes önkormányzati fenntartásban, sem az azt követő 10 éves állami fenntartásban nem történt a területen jelentős előrelépés. Az első ütemben 4-6 udvar újulhat meg nyár elejéig, majd az építőipari kapacitásnak köszönhetően következik a második ütem a nyár végéig. 

Meggyőződésem, hogy így a zuglói közösség számára is a leghatékonyabban hasznosul ez a forrás, és minőségileg tudjuk javítani a diákok és pedagógusok szabadidős környezetét.

– jegyezte meg a Fidesz önkormányzati képviselője. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.