Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Zuglói korrupciós botrány: újabb gyanúsítottra csapott le a hatóság

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki a zuglói parkolási botrányban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – tudta meg a Magyar Nemzet. A korrupciós ügy gyanúsítottjainak száma ezzel öt főre bővült. Az érintettek között van Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere, illetve Tóth Csaba egykori szocialista országgyűlési képviselő is.

2024. 02. 13. 16:39
Forrás: Facebook.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már öt gyanúsítottja van a befolyással üzérkedés, vesztegetés és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen zajló, a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaélések miatt indult nyomozásnak – derült ki a KNYF lapunknak adott válaszából.

Emlékezetes, a gyanú szerint Tóth Csaba, a szocialisták erős embere és Horváth Csaba zuglói polgármester 2016-ban a Zuglóban tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amellyel túlárazott vállalkozói díjban állapodtak meg, és a nyereség felére igényt tartottak.

A hazugságvizsgálaton is átment a koronatanú

Fuzik Zsolt, a zuglói parkolási cég egyik befolyásos munkatársa az ügyészségi nyomozók előtt részletesen beszámolt arról, hogy ki, mikor, milyen összegű korrupciós pénzt kapott a SIS Parking Kft. profitjából. A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot is. 

A poligráf szerint Fuzik igazat mondott, amikor a bűncselekmények részleteiről beszélt. A kifizetéseket fiktív számlák kibocsátásával fedezte a SIS Parking Kft.

 

Osztozhattak a korrupciós pénzeken

Az ügyészség szerint a bevételből Tóth Csaba saját maga és a szintén meggyanúsított Horváth Csaba részére 31 millió forintot kért és vett át, ezenfelül Tóth Csaba havonta 10-15 millió forintot, összesen legalább 250 millió forint készpénzt kaphatott

Megírtuk azt is, hogy Horváth egy Kálvin téri kávézóban juthatott hozzá a kenőpénz egy részéhez:

Utóbbiakkal nagyjából egy időben az ügyészség két másik személyt is meggyanúsított, akik nem közszereplők, ahogy a nemrég kihallgatott ötödik személy sem az. Horváth és Tóth is tagadja, hogy bűncselekményt követett el.

Érdemes megemlíteni, hogy a fiktív számlákat kibocsátó cégcsoport botrányában a korábbi MSZP-s nagyágyú, Baja Ferenc és Molnár Zsolt szocialista pártigazgató neve is előkerült, ugyanis a gyanú szerint Baja harminc-, Molnár pedig negyvenmillió forintot vett át egy BKV-s közbeszerzés nyomán Fuzik állítása szerint. Fontos hozzátenni, hogy mindketten visszautasították Fuzik elmondásait, és őket egyelőre az ügyészség sem gyanúsította meg.  

Borítókép: Horváth Csaba zuglói polgármester (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.