Migránsok szavazataira hajtanak Karácsonyék

Külföldi szavazóknak tartott fórumot a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület – közölte a Hír TV. Az eseményen előadást tartott Karácsony Gergely főpolgármester, aki állítása szerint arról beszélt, hogy mit kínál a város a külföldieknek, és miben számít rájuk. A látogatók között volt Pikó András, a nyolcadik, valamint Soproni Tamás, a hatodik kerület polgármestere. A Fidesz kerületi politikusai szerint a baloldali polgármesterek szavazatvásárlásba kezdtek.

2024. 02. 16. 17:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely főpolgármester a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület közösségi fórumán Soproni Tamással és Pikó Andrással együtt azt mutatta be az itt letelepedő külföldieknek, hogy mit kínál nekik a város és miben számít rájuk – adta hírül a Hír TV. Karácsony egy Facebook-bejegyzésben kijelentette: Budapest sokszínű és soknemzetiségű város, ahol közel százezer külföldi állampolgár él, akiknek a városvezető az otthonává tenné a fővárost. Erre reagálva volt, aki azt írta, hogy Karácsonynak az adományládikák tartalmáért meg kell dolgoznia, mások szerint új szavazatokért küzd az elvesztettek helyett.

Soproni Tamás terézvárosi momentumos polgármester kötelességnek nevezte a migránsok segítését az integrációban. Mint azt közösségi oldalán írta, Budapest sokszínű. Terézváros pedig különösen, mivel a KSH tavalyi népszámlálása alapján 8790 külföldi állampolgár él ma Budapest hatodik kerületében. 

Soproni úgy vélte, ők éppen olyan terézvárosiak, mint bárki más ott lakó, így támogatni kell őket a mindennapi ügyeik intézésében és az integrációban. Ezért tart angol nyelvű fogadónapot és jelentet meg angol nyelvű kiadványokat, továbbá az önkormányzat támogatásának köszönhetően a külföldi gyerekeknek lehetőségük van a magyart mint idegen nyelvet tanulni a terézvárosi általános iskolákban.

Kovács Balázs Norbert, Terézváros fideszes elnöke rámutatott, hogy a magyarok helyett a külföldiek érdekeit nézik a városrész vezetői. Kijelentette: Soproni Tamás a Menedék nevű, Soros György által finanszírozott legradikálisabb dollárbaloldali szervezet ülésén arról beszélt, hogy a terézvárosi önkormányzat hogyan gondoskodik és segíti a kerületben élő külföldieket. 

Azt gondolom, hogy ennél arcpirítóbb hazugságot ritkán hallottunk. Egyáltalán nem a gondoskodásról van szó 

– szögezte le a helyi ellenzék vezetője.

A migránsok befogadását elősegítők sorából nem maradhatott ki Pikó András, Józsefváros polgármestere sem. A kerületi vezető a migránsokat pátyolgató szervezetről elmondta, hogy az egyesület elkötelezetten segíti a hazánkba érkező menekülteket. – Józsefváros polgármestereként én is kifejeztem a Budapesten élő külföldiek melletti elköteleződésemet és támogatásomat. Legyen Budapest egy befogadóbb város mindenki számára! – írta közösségi oldalán a városrész baloldali vezetője.

Szilágyi Demeter, a józsefvárosi Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője leszögezte: Pikóék a választást akarják mindenáron megnyerni, nekik az a céljuk, hogy hatalmon maradjanak és a politikai hatalmukat, a politikai mozgalmukat építsék. 

Ha ehhez az kell, hogy migránsok szavazzanak, vagy hogy külföldről szerezzenek erőforrást, szavazatot, illetve pénzt, akkor ezt meg fogják tenni, azonban a Fidesz–KDNP ezt nem fogja hagyni.

Mint arról lapunk már beszámolt, külföldieknek hirdetett úgynevezett közösségi fogadóórát Józsefváros önkormányzata. Az eseményt a közösségi részvételi iroda szervezte, amelynek vezetője az az Udvarhelyi Éva Tessza, aki egykor Pikó András józsefvárosi polgármester kampányfőnöke volt. Pikóék lakossági fórumot tartottak a városrészben élő külföldieknek, ahol az esemény szervezője a megjelentek figyelmét arra hívta fel, hogy az önkormányzati választáson ők is szavazhatnak.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester a Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület közösségi fórumán (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.