Mindenhol sokan jelentkeztek a vasra + videó

Az álomfizetésként ígért bruttó 737 ezer forint sok fiatal fantáziáját megmozgatta.

2024. 02. 21. 22:57
PzH 2000 éleslövészeti bemutató Bakonykút
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legtöbben Budapestről jelentkeztek a tatai tüzérek közé, de alig maradt le utána Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, de Borsod-Abaúj-Zemplénből is sokan választották a honvédséget hivatásuknak – számolt be a Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál. 

Ezeket az adatokat az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság osztotta meg közösségi oldalán, ahol kiemelték, hogy Kelet-Magyarországról is nagyon sokan jelentkeztek Tatára tüzérnek.

A számok is jól bizonyítják, hogy jó stratégiát választott a Magyar Honvédség, hogy ezúttal nem a toborzóirodában várták a fiatalok jelentkezését, hanem az ország számos pontján megjelentek a nagyvasak, hogy megmutassák testközelből, mire számíthatnak azok, akik Tatára jönnek. A lap felidézte: 

Dombóváron, Balassagyarmaton, Szekszárdon, Székesfehérváron, Miskolcon is találkozhattak a PZH 2000-es önjáró lövegekkel és a tatai tüzérekkel az érdeklődők.

A legtöbben Komárom-Esztergomból (57) és Szabolcs-Szatmár-Beregből (55) jelentkeztek vármegyei szinten. Országosan Budapest vezet, 60 jelentkezővel. A legkevesebben Nógrádból (7), Vasból (10), valamint Somogyból (12).

 

Mit érdemes tudni a PZH 2000-es lövegekről?

Mint azt a Magyar Nemzet megírta, a Magyar Honvédség összesen 24 darab PZH 2000-es önjáró tarackot vásárolt a német Krauss-Maffei Wegmann (KMW) vállalattól a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő-fejlesztési program keretében, a lövegek a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár 101. Tüzérosztályának állományában szolgálnak.

A beszerzés a gondos tervezésnek és az automatizált kialakításnak köszönhetően sok szempontból kategóriájának csúcsát jelenti 

– mutatott rá a Haditechnika. A tanulmány szerint a Leopard harckocsicsaládon alapuló tervezési elveknek köszönhetően az 57 tonnás PzH 2000 Panzerhaubitze mozgékonysága a harckocsikhoz hasonló, ami nemcsak harcászati előnyökkel jár, hanem a hadműveleti, illetve logisztikai tervezést is megkönnyíti.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.