Mindent túlélt MSZP-s politikusként, most lemondásra szólította fel Karácsony Gergelyt

A veterán politikus szerint semmi nem történt Budapesten az elmúlt öt évben.

Forrás: Mandiner2024. 02. 07. 15:35
KARÁCSONY Gergely; TÜTTÕ Kata; KISS Ambrus
Budapest, 2023. január 25. Karácsony Gergely fõpolgármester, Kiss Ambrus (független) általános fõpolgármester-helyettes és Tüttõ Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelõs fõpolgármester-helyettes (j-b) a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. január 25-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Budapesten nem történt semmi az elmúlt öt év alatt azon kívül, hogy felfestettek egy halom biciklisávot, a tömegközlekedés pöfög-döcög, az agglomerációból órákig tart ki- és bemenni a fővárosba – jelentette ki a Mandinernek az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (Iszomm) elnöke. 

Szanyi Tibor hozzátette: a Lánchidat pedig lezáratták az autósok elől, ami szintén téves döntés volt. „És akkor még nem beszéltem az átláthatatlan pénzügyekről” – jegyezte meg.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Budapest érdekében lemondásra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert a Szolidaritás Mozgalom. A mozgalom közleményében kiemelte: ha nem teszi meg most, akkor ne induljon a főpolgármester-választáson. Az Iszomm elnöke a Mandiner kérdésére kijelentette,

 pártként egyetértenek Szolidaritás Mozgalom véleményével és ők is tartják: Karácsonynak fel kell állnia a székéből.

Szanyi Tibor szavai szerint az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom felzárkózik a Szolidaritás Mozgalom mögé, amely  – indulása esetén – Vitézy Dávidot támogatná a főpolgármester-választáson a közlekedés terén szerzett tapasztalatai miatt.

A közlekedésben mindent elhiszünk neki, de egyelőre nem látjuk, hogy a szociális kérdésekben, az egészségügy vagy az oktatás területén mi a jövőképe.

– tette hozzá a politikus. Mint mondta, nagy bűne a Karácsony Gergely vezette Budapestnek, hogy sokaknak megoldatlan a lakáshelyzete, a bérleti díjak pedig az egekben vannak, ezeket a kérdéseket is rendezni kellene. 

Emlékezetes, Szanyi Tibor az MSZP egyik nagy túlélője volt sokáig: a 2010-es országgyűlési választásokon 176 egyéni választó kerületből mindössze kettőt tudott megnyerni akkori kormányzó párt jelöltjeként szocialista politikus, akik közül az egyik Szanyi Tibor volt. 2014-ben európai parlamenti képviselő lett, majd 2019-ben azután lépett ki az MSZP-ből, miután a szocialisták Ujhelyi Istvánt jelölték listavezetőnek, és Szanyi végül kipottyant az EP-ből. 

Borítókép: Kiss Ambrus és Karácsony Gergely (Fotó: MTI/ Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.