Nem tett vallomást az iskolai késelő diák

A gimnáziumi támadó nem ismerte be a tettét.

2024. 02. 19. 14:20
Borítókép: Az iskolai késelő pszichésen beteg. A folyosói szekrények ajtaját teljes erőből fejelte le (Forrás: Tények)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tett vallomást és nem ismerte be a tettét a Fővárosi Törvényszék előkészítő ülésén az a középiskolás, akit az ügyészség osztálytársa sérelmére előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádol. Ismert, 

a diák 2022. október 10-én egy tanóra előtti szünetben a hátizsákjában behozott egy kést a ruházatába rejtve, majd beszélgetésbe elegyedett néhány csoporttársával. Egyikőjüket hátulról több alkalommal fej- és nyaktájékon szúrta, majd a kést eldobva kiment a folyosóra, és ott várakozott. 

A bűncselekmény korábbi információk szerint a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt.

A bíróság az ügy részleteit ismertetve azt írta, hogy 

a terhelt egy budapesti középiskola tanulója volt, gyermekkorától kezdve pszichés természetű problémák miatt kezelték.

A Fővárosi Törvényszék közölte, az úgynevezett budai gimnáziumi késelő ügyét a bíróság tárgyalásra utalta, és a védői indítványának helyt adva, erkölcsi okból a nyilvánosságot a tárgyalásról kizárta. A törvényszék hangsúlyozta, hogy bár a sértett sérülései nyolc napon belül gyógyulók voltak,

az elkövetés eszköze, annak mérete, a támadott testtájékok, az erőbehatások száma és nagysága miatt súlyosabb sérülés, illetve a sértett halála bekövetkezésének reális lehetősége is fennállt.

 A vádirat szerint a terhelt a cselekménye elkövetésekor nem szenvedett az elmeműködés olyan kóros állapotában, amely kizárta vagy korlátozta volna őt abban, hogy tette társadalomra veszélyes következményeit felismerje, és e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

 

 

Borítókép: Az iskolai késelő pszichésen beteg. A folyosói szekrények ajtaját teljes erőből fejelte le (Forrás: Tények)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.