Novák Katalin bemutatja, hogyan kezdődött a mozzarellagyártás Magyarországon + videó

A Békés vármegyei családi vállalkozás közel százhúsz embernek ad munkát a régióban.

2024. 02. 03. 8:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A családi vállalkozások is adják a vidék erejét – itt Békés vármegyében is. A Szarvasi Mozzarella jóvoltából negyed évszázada ehetünk egész Magyarországon minőségi, hazai tejből készült, ízletes termékeket. A családi vállalkozás közel 120 embernek ad munkát a régióban. Jó volt látni, hogy a Rohony családon belül milyen jól sikerült összehangolni a generációk közti együttműködést” – írta korábbi Facebook-bejegyzésében Novák Katalin. 

Magyarország köztársasági elnöke most Facebook-oldalán közzétett videójában mutatja be a családi vállalkozást.

A szarvasi cégtulajdonos a rendszerváltás után kezdett el vállalkozni: 500-600 családnak hordták házhoz a tejet. Később egy olasz befektetői csapattal kezdtek el együttműködni. Így kezdték el Magyarországon is gyártani a mozzarellát. A Szarvasi Mozzarella 25 éve erősíti a magyar vidéket.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.