Orbán Viktor: Az új jobboldal ne Európa alternatívája, hanem európai alternatíva legyen

Orbán Viktor szombati beszédének egy részletét közölte.

Forrás: Facebook2024. 02. 19. 13:44
ORBÁN Viktor
Budapest, 2024. február 17. Orbán Viktor miniszterelnök évértékelõ beszéde után a Várkert Bazárban 2024. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a közösségi oldalán tett közzé részletet a 2024-es évértékelő beszédéből.

„Brüsszel magára hagyta az európaiakat. Sohasem volt ekkora távolság a brüsszeli politikai és az európai emberek érdekei és akarata között. Ezért Brüsszelben változás kell! József Attila azt mondaná: »Nem én kiáltok, a föld dübörög.« Ez a változás viszont magától nem történik meg. Ki kell kényszeríteni. Európának vissza kell foglalnia Brüsszelt. Legyen végre a brüsszeliek között is néhány európai.

– mondta évértékelő beszédében a kormányfő.

A miniszterelnök úgy folytatta: Barátaim, a brüsszeli bürokraták nem fogják kihúzni Európát a csávából. Meggyőzésükre nem érdemes energiát fecsérelni, döglött lóra nem verünk patkót. Valódi változást csak egy új európai jobboldal hozhat, aminek mi, magyarok is részei vagyunk. Abcúg Brüsszel, éljen Európa! De azért figyeljünk, nehogy a fürdővízzel a gyereket is kiöntsük. Ezért az új jobboldal ne Európa alternatívája, hanem európai alternatíva legyen. Így érdemes, így kell rátekinteni az előttünk álló európai választásra, így és ezért érdemes harcolni a győzelemért – hangoztatta Orbán Viktor.

„Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

– zárta a beszédet Magyarország miniszterelnöke.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.