Szentkirályi Alexandra: A klímavédelem jövőnk záloga, a zöldenergia a magyar gazdaság jövője!

A cél, hogy 2030-ra a Magyarországon előállított energia 90 százalékban szén-dioxid-mentes legyen.

2024. 02. 17. 14:01
null
Budapest, 2022. december 18. Napelem táblák - olyan szilárdtest eszköz, amely az elektromágneses sugárzást (fotonbefogást) közvetlenül villamos energiává alakítja - a fõvárosban egy csepeli családi ház tetején. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cél, hogy 2030-ra a Magyarországon előállított energia 90 százalékban szén-dioxid-mentes legyen – írta közösségi oldalán a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra rámutatott: ahhoz, hogy klímavédelmi célkitűzéseinket elérjük, radikálisan csökkenteni kell a szén-dioxid-kibocsátásunkat.

Szentkirályi Alexandra bejegyzésében emlékeztetett, hogy a kormány ezért indította el

  • a Napenergia plusz programot a lakosságnak, amivel akár ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást adnak napelemes rendszerek és ahhoz tartozó tárolók telepítésére.
  • Az elektromosjármű-beszerzési pályázatot, amivel vállalkozások elektromosjármű-vásárlásához adnak akár négymillió forint kedvezményt.
  • A tárolói pályázatot, ami segíti ipari energiatárolók létesítését és üzemben tartását, így jelentősen növeli a hazai zöldenergia-tárolási kapacitást.

Szavai szerint szintén fontos szempont, hogy a fenti intézkedésekkel energiafüggetlenségünket is erősítjük. „Haladunk tovább céljaink felé, hiszen a gazdaság zöldítése kulcskérdés jövőnk szempontjából!” – zárta bejegyzését a kormányszóvivő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Faludi Imre/MTVA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.