Áll a bál Terézvárosban: feljelentették Soproni Tamást

Két pofont kapott a terézvárosi Momentum egy nap alatt: Bálint György indítványában le akarta mondatni Soproni Tamás polgármestert, végül pedig fel is jelentette. Nem sokkal később a momentumos polgármester már azt írta közösségi oldalán, korábbi szövetségese maffiamódszerrel támadja.

Forrás: Mandiner2024. 02. 17. 12:05
SOPRONI Tamás; KARÁCSONY Gergely; NIEDERMÜLLER Péter; BARANYI Krisztina
Budapest, 2024. február 8. Soproni Tamás, Terézváros polgármestere beszél a Nagykörút Nyugati tér és Mester utca közötti szakaszának tervezett komplex megújításról tartott sajtótájékoztatón az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatalban 2024. február 8-án. Az idén indulhat a megújítás tervezés, a szakaszosan megvalósítandó beruházás várhatóan a jövõ évben kezdõdhet el és a következõ ciklus végére valósulhat meg. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Totálisan felfordult a terézvárosi közélet, miután egymásnak esett Bálint György független képviselő és Soproni Tamás momentumos polgármester – számolt be a Mandiner. Minden azzal kezdődött, hogy csütörtökön képviselő-testületi ülést tartottak Budapest VI. kerületében. 

Az előterjesztések közé ezúttal is felkerült egy, a momentumos Soproni Tamás polgármestert lemondatni szándékozó, s egy vizsgálóbizottság felállítását célzó javaslat, azonban a terézvárosi baloldali képviselők nem szavazták meg, hogy a dokumentum napirendre kerüljön.

Az előterjesztés szerint a momentumos városvezető miatt sorozatos anyagi kár éri a kerületet. Az előterjesztést jegyző független képviselő, Soproni egykori szövetségese, Bálint György – aki nem mellesleg polgármester-jelöltként, a Hatodik Kerület Fejlődéséért Egyesület színeiben kívánja megméretni magát a június 9-i önkormányzati választásokon – azt állítja, 

már 142 millió forintnál tart az az összeg, amit különböző szabálytalanságok miatt a VI. kerületi önkormányzatra kiszabtak.

Ugyancsak a csütörtöki képviselő-testületi ülésen hangzott el, Bálint György a hatóságokhoz fordul, hogy feljelentse Soproni Tamást. A független képviselő azzal indokolta lépését, hogy 

a momentumos városvezető a Fideszre mutogat, ám nem meri kivizsgáltatni, ki a felelős Terézváros 142 milliós veszteségéért. 

Bálint állítása szerint Soproni személyeskedik, ködösít, magyarázkodik, s gyáván elmenekül az általa összehívott rendkívüli testületi ülések elől. A kerület első embere azonban már korábban jelezte a feljelentgetések nyomán, hogy az, aki kvázi feljelentette az önkormányzatot, aki spicliként rohangál hatóságokhoz, az azzal a beteges szándékkal tette mindezt, hogy büntessék meg az önkormányzatot, büntessék meg a terézvárosiakat.

Megtörtént. Boldog lehet, lelke rajta. De ezt a lelki torzulást, a gonoszságot még a rendelőintézetünkben sem tudjuk gyógyítani.

– jelentette ki Soproni.

Maffiamódszerek

Egy nappal a képviselő-testületi ülés után közösségi oldalán azt írta, hogy bár sok politikai támadás érte őt, de volt egy szint, amit még soha senki nem lépett át.

Egészen mostanáig, amikor Bálint György szórólapjaival, maffiamódszerekkel akartak megfélemlíteni engem és a családomat.

– írta. Szavai szerint sem a független képviselő, sem más nem fogja tudni őt megfélemlíteni, „de ez is egy jelzés minden terézvárosinak, hogy mire számíthatunk a kampányban azoktól, akik mindenre képesek a hatalom megszerzéséért. Én tovább fogok dolgozni a terézvárosiakért. A kerületért, ahová születtem, a kerületért, amit imádok”.

Soproni bejegyzésében ismét felemlegette azt a 14 milliós szerződést, mivel Bálint „megkárosította” az önkormányzatot, így a terézvárosiakat. Csakhogy erre a független képviselő korábban kijelentette:

soha nem akarta megkárosítani a kerületieket,

a kontraktusban szereplő összeget pedig a helyiekre, körzetének lakóira költi, nem pártkatonákra, mint azt a momentumos Soproni teszi, de a tiszteletdíját is a terézvárosiak megsegítésére fordítja.

Borítókép: Soproni Tamás, mögötte Karácsony Gergely, Baranyi Krisztina és Niedermüller Péter (Fotó: Móna Márton/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.