Több mint ötszáz újonc érkezett a tatai dandárhoz + képek, videó

Hétfőn és kedden vonultak be a tatai MH. Klapka György 1. Páncélosdandárhoz az újoncok, akiket Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is köszöntött.

2024. 02. 13. 20:05
null
Több mint ötszáz újonc érkezett a tatai dandárhoz Forrás: Viszló Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeresnek bizonyult a Magyar Honvédség „Embert a vasra!” kampánya, hiszen a tatai tüzérségbe mintegy ötszáz újonc jelentkezett. Bevonulásukat Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, illetve Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének a helyettese is figyelemmel kísérte. A tatai dandárban tartott sajtótájékoztatón többek között beszéltek a kampány céljáról és a három hónapos toborzás sikeréről.

A miniszter kiemelte, hogy 

Tata sok katona életében fontos helyszín volt. Ő maga is a tatai laktanyában töltötte tartalékos alapkiképzését, mintegy tíz évvel ezelőtt. Azóta viszont minden szempontból nagyon sokat fejlődött az alakulat.

Fotó: Viszló Balázs

– Ezek az 55 tonnás, nyolc méter hosszúságú önjáró lövegek a büszkeségeink. Ez a tüzérképesség alapja, amely az európai országok és a NATO-tagállamok között is egy kiemelt képességet jelent, az épülő magyar nehéz dandár gerincét. Nagyon büszkék vagyunk, hogy ezek az eszközök szinte teljes számban itt vannak és megkezdhetjük velük a munkát – mondta a miniszter, aki a tüzérek védőszentjének, Szent Borbálának az áldását kérte a most bevonuló magyar fiatalokra, a kiképzőikre és az alakulat parancsnokaira. Elmondta, hogy a második „Embert a vasra!” kampányban kifejezetten ezekre a csúcstechnikai eszközökre kerestek katonákat. 

Fotó: Viszló Balázs

Ezekhez az eszközökhöz megfelelő katonákra van szükség, akik megtanulják a komplex üzemeltetésüket, irányításukat, vezetésüket. Ezért az a logikánk, hogyha beérkeznek a haderőfejlesztésnek köszönhetően az eszközök, akkor ezekre célzottan, egy-egy konkrét alakulathoz, kiemelt feladatra keresünk magyar fiatalokat – magyarázta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki nagyon büszke, hogy több mint ötszázan vonultak be a tatai dandárhoz a két nap alatt. 

Fotó: Viszló Balázs

– Szeretném megköszönni nekik elsősorban azt, hogy úgy döntöttek, hogy az életüknek egy fontos állomásaként csatlakoznak a Magyar Honvédséghez – tette hozzá a miniszter.

Borítókép: Helyszínen készült kép egy PzH 2000-ről  (Fotó: Viszló Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.