Több mint 700 ezres fizetéssel keresnek embereket Tatára + videó

Továbbra is toborozzák a katonákat a PzH 2000 önjáró lövegekre, a honvédség a bevonulás napjáig, február 12-ig várja a jelentkezőket.

Forrás: MTI2024. 02. 06. 13:26
null
20231116 Bakonykút, PzH 2000 önjáró löveg éleslövészete Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Motivált fiatalokat vár a Magyar Honvédség a világ egyik legmodernebb tüzérségi eszközére, a PzH 2000 önjáró lövegre a tatai tüzérekhez – mondta a Honvéd Vezérkar főnöke. Böröndi Gábor vezérezredes kiemelte: a tatai tüzérekhez február 12-ig lehet jelentkezni, 737 ezer forintos bruttó illetményért.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, újabb toborzás kezdődött a honvédségnél, ezúttal a világ egyik legkorszerűbb önjáró lövegéhez, a PzH 2000-es harcjárművek kezeléséhez várják a jelentkezőket.

A Magyar Honvédség összesen 24 darabot vásárolt az önjáró tarackból a német Krauss-Maffei Wegmann (KMW) vállalattól a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő-fejlesztési programban, a lövegek a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár 101. Tüzérosztályának állományában szolgálnak.

A beszerzett lövegek a gondos tervezésnek és az automatizált kialakításnak köszönhetően sok szempontból kategóriájuk csúcsát jelentik.

Böröndi Gábor szavai szerint olyan motivált fiatalok jelentkezését várják, akiket majd fizikailag felhoznak olyan szintre, hogy jó katonák legyenek. – Legyen bennük motiváció, akarják csinálni. Ez pont elég – fogalmazott. Hozzátette: pozitívum, ha a jelentkezők értenek az elektronika világához.

A műsorban Győri Tamás százados, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságának toborzó tisztje elmondta: a PzH 2000-ekkel felszerelt tatai tüzérosztályhoz toboroznak katonákat.

Összesen négyszáz fiatalnak szeretnének beosztást biztosítani, kiemelt, 737 ezer forintos bruttó illetménnyel.

Hozzátette: a bevonulás napjáig, február 12-ig várják az érdeklődőket, akik a vármegyei toborzóirodákban és az erre a célra létrehozott online felületen jelentkezhetnek.

A műsorban több, az MH Klapka György 1. Páncélosdandárnál szolgáló katonát is megszólaltattak. Lele Gergő hadnagy arról beszélt, jelenleg a PzH 2000-es modellek közül a magyar a legfejlettebb, legmodernebb.

Máthé Gergely őrmester azt emelte ki, hogy a PzH 2000 tűzüteme páratlan, tíz másodperc alatt három gránátot tud kilőni. Hozzátette: a bevonulók remek csapat tagjai lehetnek a tatai tüzérosztálynál, és kiemelte az egység családias hangulatát. Vörös Balázs százados szerint azért jó a tatai tüzérekhez tartozni, mert az egy vidám, bajtársi közösség. – Tudunk dolgozni és szeretünk is – jegyezte meg.

Borítókép: A PzH 2000-es önjáró löveg (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.