Trükkös traffipaxinvázióra figyelmeztetnek országszerte, mutatjuk, hol legyen óvatos

Hamarosan a kétszáz darabot közelíti az autósokat országszerte lassító trafiboxok száma.

Forrás: Vezess2024. 02. 19. 13:56
Traffipax a 33-as fõúton Debrecen határában. Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan a kétszáz darabot közelíti az autósokat országszerte lassító Trafiboxok száma – adta hírül a Vezess.hu, miután megtudta a rendőrségtől, hogy február 1-ig országosan 87 helyszínen telepítettek trafiboxokat, és további 94 helyszínen előkészítés alatt áll az elhelyezésük.

A trafibox egy nagyjából nyolcvan centiméter magas fémdoboz egy körülbelül méteres fémcső tetejére van rögzítve, egyik oldalán kis ablak található, és ezen a részen látható a belsejébe hosszabb-rövidebb időre elhelyezett sebességmérő.

Mindez azért nagyon trükkös, mert a trafiboxoknál nem tudhatja teljesen biztosan a sofőr, hogy mikor méri a sebességet és mikor nem, ugyanis nem mindig van beszerelve a dobozba a sebességmérő. Könnyen lehet tehát, hogy ha a sofőr meglátja a trafiboxot, lassítani kezd, akár van benne eszköz, akár nem, ezzel pedig a forgalomlassítást könnyen elérheti a rendőrség. 

Érdemes megjegyezni, hogy a jelenleg üzemelő 87 boxon kívül még további 94 darabot állítanak fel az önkormányzatok. Erről tudni lehet, hogy Budapest VI. kerülete négy helyre is állít, míg a IV. kerület is tervez három helyet. 

A teljes listát, ahol országszerte trafiboxokkal találkozhat, ide kattintva tekintheti meg. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.