Újabb fordulat a holland nő ügyében, aki hétfőn megkéselte a társát a Kazinczy utcában

Letartóztatták azt a holland nőt, aki a gyanú szerint halálra szúrta párját hétfőn Budapesten, egy Kazinczy utcai Airbnb lakásban.

Forrás: MTI2024. 02. 21. 17:02
Gyilkosság a Kazinczy utcában
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék a birosag.hu oldalon szerdán azt közölte: a Budai Központi Kerületi Bíróság emberölés bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügyben egy hónapra elrendelte egy külföldi állampolgárságú nő letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint hétfő hajnalban kétszer megszúrta a szintén külföldi sértettet. 

A férfi a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított letartóztatását. Magyarországra a gyanúsított turistaként érkezett, itt sem egzisztenciális, sem személyi kötődése nincs. Minderre, valamint a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés nagyságára tekintettel a bíróság megállapította, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye – áll a közleményben.

A bíróság a fentiek alapján úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók – írták. A végzés végleges.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a holland pár féltékenység miatt veszett össze egy Kazinczy utcai Airbnb lakásban. A vita során a 44 éves nő egy késsel kétszer vállon szúrta 54 éves párját.

Borítókép: a helyszín (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.