A fővárosiak egyik szeme sír, a másik nevet, megint lezárják a rakpartot

Március15-től hétvégente újra a gyalogosoké a pesti alsó rakpart – közölte Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 03. 08. 15:21
Hungarian,Parliament,Building,At,Sunset,,Budapest,,Hungary,városkép
2097582538 Fotó: Mistervlad
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi évekhez hasonlóan a rakpartot március 15. és október 23. között minden hétvégén és ünnepnapon teljes szélességben megnyitják a gyalog, biciklivel, vagy más mikromobilitási eszközzel érkezők előtt.

A rakpartnyitás a Margit hídtól az Irányi utcáig tart.

„A már hagyományossá vált, 2020 óta eddig 102 hétvégén át tartó megnyitás a pesti alsó rakpart jövőképébe illeszkedő lépés, ami széles körű civil és szakmai támogatással is rendelkezik” – fogalmaztak a közleményben. Hozzáfűzték, ezért képezi részét a 16 különböző szervezettel 2022 őszén aláírt, a pesti alsó rakpartok fejlesztéséről szóló nyilatkozatnak is.

Tudatták azt is, hogy a nyitott rakpart mára több tízezer ember kedvelt helyszínévé vált. Tavaly, a Rakpart'23 eseménysorozatban 250 programot szervezett a főváros támogatásával a Valyo – Város és folyó egyesület és más civil szervezetek.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.