A kampány áldozatává válhatnak a zuglói iskolák

A kerület kormánypárti polgármesterjelöltje azt állítja, Horváth Csaba pusztán politikai okokból halasztaná nyárra az iskolaudvarok felújítását, míg a kerület polgármestere gyakorlati és bürokratikus okokat emleget.

2024. 03. 04. 16:38
Borítókép: Horváth Csaba és Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Nemzet)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zuglói önkormányzat szándékosan késlelteti az iskolaudvarok felújítását Borbély Ádám állítása szerint. A politikus kiemelte, miután sikerült megegyeznie a Bosnyák téren kivitelezést végző céggel, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében felújítsák a körzetes általános iskolák udvarait, a baloldali városvezetés támadást indított ellene, és a legutóbb megtartott testületi ülésen bűncselekmény elkövetésével vádolták meg, 

Zugló polgármestere, Horváth Csaba a beruházások elhalasztásával kapcsolatban levelet írt a helyi tankerületi központ vezetőjének, amelyben arra kérte, hogy halasszák a felújításokat a nyári szünetre. 

Ahelyett hogy a városvezetés velem foglalkozna, inkább magyarázza el az óvodáknak, bölcsődéknek, a beázó családsegítőnek, hogy miért nem fogadták el a 3,5 milliárd forintot?!

– emelte ki Borbély Ádám. 

Az ügyben lapunknak nyilatkozott Horváth Csaba, Zugló polgármestere, aki elmondta, örömmel értesült az önkormányzat a kezdeményezésről, amelynek keretében megújulhatnak a kerület körzetes általános iskoláinak udvarai.

Zugló polgármestereként messzemenően támogatok minden fejlesztést, amelyek az oktatás színvonalát és az oktatási infrastruktúra minőségét javítják. Azonban annak érdekében, hogy a felújítási munkálatok a lehető legkevésbé zavarják az oktatást, a szabadtéri testnevelésórák megtartását, fontos, hogy a felújítások a bevett gyakorlatnak megfelelően a nyári tanítási szünetben valósuljanak meg

– emelte ki a politikus, majd elmondta, a beruházások elvégzéséhez Zugló önkormányzatának tulajdonosi hozzájárulására van szükség, amelyről a képviselő-testületnek kell dönteni, amit kizárólag a kész kiviteli tervek ismeretében tud megadni a testület. 

Horváth Csaba emellett éles kritikát fogalmazott meg a fejlesztést a vállalkozóval tető alá hozó Borbély Ádámmal szemben, azt állítva, hogy az önkormányzati képviselő túllépett a hatáskörén, amikor leült tárgyalni a cég vezetőjével. Ezen vádakat Borbély Ádám azonban tagadta. 

Horváth Csaba pontosan tudja, hogy nem az önkormányzat nevében tárgyaltam, hiszen ahhoz »listás képviselőként« nincs jogom. De jobban tenné, ha nem minősítene, mert kíváncsi lennék, mennyi eredményt tudna felmutatni listás képviselőként, egyáltalán beülne-e a testületbe dolgozni. 

– reagált a polgármester vádjaira Borbély Ádám.

Az iskolaudvar-felújítások elleni kampányba maga a Demokratikus Koalíció is beszállt. A DK egyik országgyűlési képviselője, Arató Gergely a Facebook-oldalán a fejlesztésekkel kapcsolatban befolyásolásvásárlással, illetve korrupcióval vádolta meg a kormánypártok polgármesterjelöltjét. 

Borítókép: Horváth Csaba és Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.