Átverték, majd Belgiumba hurcolták prostituáltnak a magyar lányokat + videó

A magyar és a belga rendőrség közösen csapott le a bűnbandára.

Forrás: police.hu2024. 03. 05. 14:56
Red-light district in Frankfurt am Main
Red-light district in Frankfurt am Main A prostitute waits for customers in her room ata brothel in Frankfurt am Main, Germany, 12 July 2017. Photo: Andreas Arnold/dpa (Photo by Andreas Arnold / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Andreas Arnold
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói a belga hatóságokkal együttműködve felszámoltak egy magyar nő közreműködésével működő belga emberkereskedő bűnbandát – közölte a KR NNI.

Az ügyben 2022 decemberében indítottak nyomozást a Nemzeti Információs Központ jelzése és a belga hatóságokkal folytatott nemzetközi adatcsere alapján. Az elkövetők a gyanú szerint 2018-tól 

kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar nőket szerveztek be belgiumi prostitúciós munkavégzésre.

Az esetenként még kiskorú, rossz szociális és egzisztenciális körülmények között élő nőket egy budapesti nő toborozta, több esetben a valós munkakör eltitkolásával, vendéglátóipari, jól fizető munka – felszolgáló, takarító, ügyintéző – ígéretével. A jelentkezőket ő kötötte össze egy belga férfival, aki Belgiumban, Oostende településen több vendéglátóipari egységet – éttermet, éjszakai bárt – üzemeltetett – ismertették. Hozzátették: a gyanú szerint a 34 éves nő segítette a munkára beszervezett nők kijutását Belgiumba, ő szállította ki őket kocsival vagy elkísérte őket a repülőúton, valamint fontos szerepet játszott az áldozatok Belgiumban regisztrált, online szexhirdetéseinek kezelésében is.

A belgiumi férfi kezdetben a kiközvetített nők bizalmába férkőzött, 

több nőt luxus életkörülményeivel az ujja köré csavart, majd néhány hét eltelte után prostitúcióra kényszerítette őket

az általa üzemeltetett, oostendei bárokban – emelték ki.

A férfi elvette a lányoktól a pénzüket, a fizetésüket visszatartotta, abból nekik csak a mindennapi létfenntartásukhoz szükséges összeget adta vissza. A nők prostitúciós tevékenységét személyesen vagy videókamerán keresztül figyelte, és többször erőszakosan lépett fel velük szemben, olykor megütötte, bántalmazta is őket – írták.

Az ügyben 2023 májusában a belga és a magyar hatóságok az Eurojust közreműködésével közös nyomozócsoportot hoztak létre, közösen derítették fel a teljes elkövetői kört, illetve több mint húsz sértettet is sikerült azonosítani. Az egy időben, összehangoltan végrehajtott közös akciót idén február 20-án tartották Belgiumban és Magyarországon: a nyomozók Budapesten fogták el a magyar nőt és egy belga férfit, akiket a belga hatóságok által kibocsátott európai elfogatóparancsok alapján őrizetbe is vettek.

A KR NNI nyomozói három budapesti címet kutattak át, a nőtől pénzt, nagy értékű személygépkocsit, több nagy értékű karórát foglaltak le, valamint a kibernyomozók lementették mindkettőjük mobiltelefonjainak adatait. A nő és a férfi letartóztatásban várja átadását a belga hatóságoknak, a büntetőeljárást a belga hatóságok fogják lefolytatni velük és a Belgiumban elfogott további hat gyanúsítottal szemben is. A belgiumi akció során elfogták az elkövetői csoport vezetőjét, akitől 15 luxusgépkocsit, csaknem 35 ezer eurót, és mintegy tízezer euró értékben aranyat, ezüstöt és luxuscikkeket foglaltak le – közölték.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Europress/AFP/Andreas Arnold)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.