Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Csepelen létrejött a „Borbély–Gyurcsány tengely”

A helyi Fidesz szerint Borbély Lénárd csepeli polgármester egy báránybőrbe bújt vedlett vörös róka.

Forrás: MTI2024. 03. 14. 13:34
GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csepel polgármestere és a dollárbaloldal már nem csak a Soros-médiában fonódik össze, hanem Csepel megszállásában, kifosztásában, a közpénzek szisztematikus lenyúlásában is – közölte a Fidesz csepeli szervezete. Mint írták, Csepelen 

végleg és nyilvánosan is létrejött a Borbély–Gyurcsány tengely

Szavaik szerint a csepeli Fidesz–KDNP a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozása érdekében március 11-én méltányos, előnyös és vállalható önkormányzati választási megállapodást javasolt Borbély Lénárdnak. 

„A feléje nyújtott békejobbot Borbély Lénárd félrelökte, és sportszerűtlen módon egy övön aluli, sunyi balhoroggal viszonozta”  – tették hozzá. Közölték, hogy Borbély Lénárd politikai karrierjét a Fidesz támogatásának köszönheti, ám „a pénzért és a hatalomért mindenkin átgázol, mindent elárul, bárkivel alkut köt”.

Borbély Lénárd egy báránybőrbe bújt vedlett vörös róka, olyan mélyre süllyedt, olyanná vált az egész csapatával együtt, mint 2009-ben a csepeli MSZP

 – írták.

Beszámolójuk szerint a Fidesz–KDNP képviselői által több alkalommal is benyújtott költségvetést módosító felvetést, hogy a képviselő-testület kapja vissza a költségvetési kontrollt, valamint, hogy számolják fel a költségvetésben az összes bújtatott, több száz milliós kampánypénzt, Borbély Lénárd még csak tárgyalni sem engedte, sem a testületi ülésen, sem az egyeztetéseken – mutattak rá.

A csepeli Fidesz szerint Dukán András, a Momentum és a DK polgármesterjelöltje örömmel adta hírül a közösségi oldalán, hogy sikerült Borbély Lénárddal „üzletet kötnie”. 

A polgármester ad a baloldalnak egymilliárd forint közpénzt, s ők cserébe ma megszavazzák, hogy Borbély Lénárd továbbra is minden kerületi költségvetési pénzt szabadon, ellenőrizetlenül, elszámolatlanul nyúlhasson le magán- és kampánycélokra egyaránt

 – olvasható a közleményben, amely szerint Borbély és Dukán ma már nyílt koalícióban vágnak neki az önkormányzati választásnak. Hozzátették: ebben a helyzetben még nagyobb a Fidesz–KDNP tagjainak, támogatóinak, szavazóinak felelőssége, hogy ezt a botrányos hatalomátmentési és hatalomátvételi kísérletet június 9-én megakadályozzák.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.