Élettelenül esett össze egy asszony a szolnoki buszállomáson

Az „utca emberei” a mentésirányító diszpécserszolgálat munkatársának utasítása szerint jártak el, a hölgyet végül stabil állapotban szállították kórházba.

Forrás: SZOLJON2024. 03. 19. 20:34
A szolnoki autóbusz-állomás (Fotó: Mészáros János)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közösségi oldalán megjelent információ szerint emberséges lakossági és időben érkező értő, szakmai segítséggel sikerült egy idős hölgy életét megmenteni vasárnap este Szolnokon.

Az OMSZ oldala szerint hazafelé tarthatott az a 70 év körüli szolnoki asszony, aki az Ady Endre úti buszállomáson, minden előzmény nélkül,

hirtelen összeesett vasárnap késő délután.

Barátnője megpróbálta felsegíteni, keltegetni, de az eszméletlen hölgy nem reagált.

 

A barátnő reakcióját látva többen is köréjük gyűltek, mindannyian segíteni igyekeztek. A bajt tapasztalva valaki azonnal mentőt hívott. A mentésirányító diszpécserszolgálat munkatársának utasítása szerint a szemtanúk megvizsgálták a beteget, és megállapították, hogy sajnos nem lélegzik.

A telefonos instrukciók alapján a bejelentők megkezdték az idős hölgy újraélesztését. Egymást váltva küzdöttek az asszony életéért mindaddig, amíg perceken belül helyszínre érkeztek a mentők, akik emelt szinten folytatták az ellátást. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

 

Egyelőre a kórházban tartják

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hírportál megkereste az OMSZ, valamint a vármegyei Hetényi Géza Kórház illetékeseit az ügyben, de mindkét területről azt az információt kapták, hogy a személyiségi jogok védelme miatt bővebb tájékoztatást nem áll módjukban adni. Sebő Katalin, az OMSZ kommunikációs munkatársa annyit azért elárult, hogy az eset a buszállomás 3-as kocsiállásánál történt.

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán, illetve a „Szolnokon hallottam” csoportban is

érdeklődtek az idős asszony hogyléte felől, és az egyik hozzászóló megnyugtató válasszal szolgált.

Azt írta, hogy az asszony túlélte a megpróbáltatást, és egyelőre megfigyelés alatt tartják a kórházban.

 

Sokan gratuláltak a hősöknek

A többi bejegyzés és hozzászólás pedig mind gratulált és megköszönte mindazoknak a fáradtságos és emberséges hozzáállását, akik az újraélesztésben közreműködtek. Az idős hölgynek pedig mielőbbi gyógyulást kívántak.

Borítókép: A szolnoki autóbusz-állomás, itt történt a minapi eset (Fotó: Mészáros János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.