„Én készítettem a bizonyítékokat” – Magyar Péter ismét nem mutatott be semmit

Szerdán délelőtt a Központi Nyomozó Főügyészségen hallgatták meg tanúként Magyar Pétert a Völner Pál és Schadl György nevével fémjelzett ügyben, Magyart azután idézték be tanúként, hogy közösségi felületén arról írt, terhelő információi és bizonyítékai is vannak. Varga Judit volt férje, aki politikai ambíciókat dédelget korábban arról beszélt, hogy szerdán olyan bizonyítékokat mutat be, amitől megbukik a kormány, ez azonban ismét elmaradt.

2024. 03. 20. 18:32
Magyar Péter
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A bizonyítékaim hangfelvételek, amelyeket én készítettem

 – a többi között ezt állította szerdán Magyar Péter, miután véget ért első meghallgatása a Központi Nyomozó Főügyészségen. Magyar a héten írt róla, hogy tanúként idézték be az ügyészségre, azonban akkor azt állította, nem tudja milyen ügyben. Közösségi oldalán azt írta, hogy 

elmondom a hatóságnak a rendelkezésemre álló összes információt és ezt követően a nyilvánosságot is tájékoztatom.

 Magyar azonban a bizonyítékok nélkül érkezett az ügyészségre és konkrétumokat meghallgatása után sem fogalmazott meg. 

A sajtó kérdéseire a többi között annyit árult el, hogy a Völner Pál és Schadl György nevével fémjelzett ügyben hallgatták meg, terhelő hangfelvételei vannak, amelyeken több személy hallható, a felvételeket pedig ő maga készítette. 

Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint, ha Magyar Péter nem tudja bizonyítékokkal alátámasztani az állításait a hatóságok előtt, akkor a hamis vád bűncselekményének gyanúja is felmerülhet, ha pedig konkrétumokkal áll elő, akkor azt jogilag releváns módon kell tennie.

  Lomnici arra is emlékeztetett, hogy ha pedig valakinek feljelentési kötelezettsége volt, de ezt nem tette meg és utólag másokat bűncselekményekkel vádol, akkor mérlegelheti a bíróság, hogy milyen felelőssége van a bizonyítékok előterjesztőjének.

Magyart legközelebb március 26-án hallgatja meg az ügyészség, állítása szerint erre az alkalomra már bizonyítékokkal érkezik. 

Borítókép: Magyar Péter az ügyészség kapujában (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.