Értelmetlen és veszélyes kerékpársávok: buszok közé terelik a biciklistákat a III. kerületben

A felesleges, de veszélyes kerékpársávok a baloldal specialitásai.

Forrás: Metropol2024. 03. 04. 8:18
null
Forrás: Egy sávot elvettek az útból Fotó: Fügedi Richárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A III. kerület egyik legforgalmasabb sugárútjából egy sávot elvettek Karácsony Gergelyék, hogy ott közös busz- és biciklissávot hozzanak létre – írta a Metropol.

 

Kerékpárkáosz Óbudán

A kerület egyik legforgalmasabb sugárútjából, a háromsávos Vörösvári útból a főpolgármester a buszsávot valószínűleg 

csak azért jelölhette ki, hogy csökkentse a főútvonal szűkítése miatt kitörő elégedetlenséget.

Karácsony Gergely hiába erőlteti, a fizikai realitásokat a liberális elképzelések sem tudják felülírni. A forgalom különböző résztvevőinek sajátos tulajdonságai vannak, amiket a forgalom tervezésekor illik figyelembe venni. A biciklik és a gépjárművek között például a méretbeli különbségeken kívül alapvető különbség, hogy más sebességgel közlekednek – hangsúlyozza a cikk.

Míg egy autó néhány másodperc alatt felgyorsul, és ötvennel halad lakott területen belül, addig egy biciklis maximum húsz-harminc kilométer per órával halad.

Ez a törvényszerűség igaz a buszokra is, így ha egy sávba tereljük a bicikliseket és a buszokat, könnyen belátható: a végeredmény az lesz, hogy az egész sávot elfoglaló széles buszok még annyira sem tudnak majd haladni a biciklisektől. Így már nyilvánvaló, hogy a buszsáv ebben az esetben csak alibi az autósüldözés keretében létrehozott főútszűkítésre, egy újabb biciklisáv érdekében – írták.

 

A környéken közlekedők elégedetlenek

Itt elég nagy forgalom bonyolódik a Vörösvári úton, és ezáltal, hogy biciklisáv lett és buszsáv, elvettek egy sávot az autósoktól. Tehát még nagyobb dugó lesz valószínű a Bécsi úton és a Vörösvári úton

– nyilatkozta a lapnak egy férfi, akit a helyszínen kérdeztek.

 

Borítókép: Egy sávot elvettek az útból (Fotó: Metropol/Fügedi Richárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.