Felgyújtottak egy magyar férfit Ausztriában

Életveszélyes sérülésekkel élte túl a támadást.

2024. 03. 25. 8:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még mindig látszanak a grazi Lendplatzon annak a hátborzongató támadásnak a nyomai, amely szombaton hajnalban történt: egy 52 éves magyar férfit ugyanis felgyújtottak a nyílt utcán, egy üzlet bejárata előtt – írja a Ripost. A lap szerint a hajléktalanként élő magyar férfi az egyik üzlet előtt feküdt, vélhetően éppen aludt. A szemtanúk szerint

ekkor sétált oda hozzá egy rejtélyes, középkorúnak látszó ember,

aki egy világos tartályt lóbált a kezében. Amikor a hajléktalanhoz ért, a kannában lévő gyúlékony folyadékot ráöntötte, majd egyetlen mozdulattal meg is gyújtotta férfit, és sietősen távozott. 

Bár az eset valamivel éjfél után, a kora hajnali órákban történt, több ember is volt az utcán. Ők látták meg a lángokat, és azonnal oda is rohantak a tűz forrásához, ahol döbbenten vették észre, hogy

a korábban ott fekvő hajléktalan már lángokban áll.

Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan oltották el a lángokat, de az biztos, hogy a szemtanúk azonnal értesítették a hatóságokat.

A tüzet gyorsan eloltották

– erősítette meg Fritz Grundnig rendőrségi szóvivő, és hozzátette, hogy a magyar áldozat

életveszélyes sérülésekkel ugyan, de túlélte a támadást.

A férfit a helyi, grazi kórházba szállították, ahol úgy tudni, azonnal életmentő műtétet végeztek rajta. Az állapota kritikus és életveszélyes, mivel testének jókora felületén megégett.

A rendőrség nyomozni kezdett az ügyben, és forró nyomon kutatni kezdtek a gyújtogató ámokfutó után, de eddig nem jártak eredménnyel. Egyelőre annyit tudnak, hogy egy 170 centi körüli, 40–50 év közötti, sötét ruhába öltözött „fantomot” keresnek.

A nyomozást a stájerországi állami bűnügyi rendőrség átvette. Mindenekelőtt a bizonyítékok összegyűjtése a legfontosabb

– magyarázta Grundnig. Az élet és halál között lebegő magyar áldozatot nem tudták még kihallgatni. A helyi rendőrök ezért most mindenkit arra kérnek, hogy aki bármit tud a történtekről vagy a tettesről, értesítse a rendőrséget.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.