Újabb farkas érkezett Magyarországra, lehet, hogy itt is marad + videó

Ha nem ölik meg.

Forrás: Kemma2024. 03. 25. 4:55
Portrait,Of,Grey,Wolf,In,The,Forest
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem különösebben zavartatta magát a nemrég Magyarországra tévedt farkas, amikor szombat reggel összefutott Gerencsér Zsolt sportvadásszal Ács környékén. Először nyulat, majd őzeket hajtott az állat, de nem volt nagyon gátlásos, állítólag még szemezett is a férfival, aki éppen bakmegfigyelésen járt az erdőben – írja a Kemma.

Éppen az egyik útról kanyarodtam rá a másik földútra. Ekkor pillantottam meg, ahogy egy nyulat hajt. Nem volt egy ijedős fajta, utána ott nézett engem ötven méterről, majd elment az erdő felé

– fogalmazott a vadász, aki beszélt arról is, hogy ezután még egyszer keresztezték egymást az útjaik, akkor csak öt méter távolságra álltak egymástól.

Hogy a farkas honnan érkezett, rejtély, Zsolt szerint lehetséges, hogy Szlovákiából, és az sem kizárt, hogy állat itt marad, ha talál magának elég élelmet, mégis úgy látja, jobb lenne, ha továbbállna. 

A farkas fokozottan védett állatt, eszmei értéke 250 ezer forint. 

A most Magyarországra tévedt egyed pedig bárhogy is dönt, a vadászokat megkérték, hogy vigyázzanak rá, a lakosokat meg arra, hogy zárják be a kutyáikat és ne etessék az állatot. 

Majdnem egy éve, 2023. április elsején két férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Hidasnémeti környékén ment vadászni, aminek az lett a vége, hogy megöltek egy Svájcból érkezett jeladós farkast, utóbb azt vallották, hogy az egyikük odaadta a fegyverét a társa által rábízott kilencéves gyermeknek, és ő oltotta ki az állat életét. 

Korábban a Magyar Nemzet beszámolt arról is, hogy akár 12 éves halmazati büntetés várhat N. Györgyre, akinek a kilencéves kisfia végezhetett apja vadászfegyverével a svájci farkassal. A férfiak letartóztatását elrendelték szeptember 4-ig.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.