Feljelentést tesz a Fidesz az I. kerület baloldali vezetésének botrányos lépése miatt

Közel tízmillió forintot vettek ki a kerület lakóinak zsebéből.

Forrás: MTI2024. 03. 04. 12:28
V. NASZÁLYI Márta
Budapest, 2024. február 29. V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Várunk Egyesület) polgármester az I. kerületi önkormányzat képviselõ-testületi ülésének elején 2024. február 29-én. Ezen a napon Böröcz László, a Budavári Fidesz elnöke, polgármesterjelölt a Budavári Önkormányzat épületénél tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jelentõsen túlárazott szerzõdést kötött a V. Naszályi Márta vezette I. kerületi önkormányzat, amelynek nyomán 17 millió forintot fizettek ki a 8 milliós beruházásért. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büntetőfeljelentést tesz a Fidesz I. kerületi szervezete, mert szerintük a kerület vezetése jelentősen túlárazott szerződést kötött – tájékoztat az MTI az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elhangzottakról.

Böröcz László, a kerületi Fidesz-szervezet vezetője, a Fidesz I. kerületi polgármesterjelöltje elmondta: a parkolóőrök és közterület-felügyelők elhelyezésére szolgáló épület felszerelésére szolgáló informatikai és kommunikációs eszközöket,

a piaci ár több mint kétszereséért, nyolcmillió forint helyett 17 millió forintért szerezte be az önkormányzat.

Ez azt jelenti, hogy kilencmillió forintot kivettek a kerület lakóinak zsebéből – tette hozzá.

– Mára teljes a káosz a baloldali vezetés tevékenysége miatt az önkormányzatnál, és hónapról hónapra derülnek ki olyan ügyek, amelyek vezetői döntések miatt súlyos tízmilliókkal károsítják meg az önkormányzatot. A képviselőtestület egy éve próbálja elérni, hogy hajtsanak végre teljes jogi és pénzügyi átvilágítást az önkormányzatnál, ám a polgármester egyszerűen nem hajtja végre a testületi döntéseket és titkolózik – mondta a kormánypárti politikus. Hozzátette: nem véletlen, hogy a dolgozók 20 százaléka, többek között a teljes jogi osztály távozott a hivataltól, ugyanis a polgármester és a jegyző jogszabályellenes döntéseket hoz.

A polgármesterjelölt szerint ilyen a vári Puncs Bt. szuvenírbolt ügye is, amelynek a bíróság döntése szerint három éve ki kellett volna költöznie, és nem fizet bérleti díjat, amin tízmilliókat bukott az önkormányzat. Ugyancsak elfogadott egy jelentést az önkormányzat illetékes bizottsága a Ruszwurm cukrászda ügyében. Ebből kiderül, hogy az önkormányzat vezetése utólagos rendeletmódosítással adott a cégnek teraszengedélyt, majd amikor V. Naszályi Márta polgármester, a Párbeszéd politikusa összeveszett a Ruszwurmot üzemeltető cég vezetőjével, kezdeményezte a cég felszámolását. Ezt az önkormányzat nem szavazta meg, ugyanis ebben az esetben a kerület örökre búcsút mondhatna az elmaradt bérleti díjaknak – mutatott rá Böröcz László.

A Kossuth rádió hétfői, Jó reggelt Magyarország! című műsorában Böröcz László azt mondta, hogy az I. kerületi önkormányzat működése kapcsán csak botrányokról lehet beszélni. A Fidesz I. kerületi polgármesterjelöltje szerint jól jellemzi a helyzetet, hogy amikor a polgári erők többségbe kerültek a képviselő-testületben, 

egyedülálló módon a DK, az LMP, az MSZP, a Momentum, a Fidesz és a KDNP gyakorlatilag összeállt a polgármesterrel szemben

és rendkívüli ülést kezdeményeztek. Ugyanis a polgármester alkotmányellenes módon nem engedte napirendre venni a képviselői indítványokat és csak arról lehetett szavazni, amiről ő akart. Ez jól mutatja, hogy V. Naszályi Márta nem úgy viszonyul a saját szerepéhez, mint egy demokratikusan megválasztott vezető, ezért a baloldali képviselőkkel is megromlott a viszonya – tette hozzá.

Azt is problémának nevezte, hogy a polgármester a saját párttársa által vezetett fővárossal sem tud együttműködni és olyan alkukat kötött, amiknek a kerület a vesztese. A közterület karbantartása érdekében a kerület külön fizet a fővárosnak, miközben a főváros kivonta a humán erőforrásokat a kerület takarításából, így egyre inkább szemetesek az utcák – mondta Böröcz László.

Borítókép: V. Naszályi Márta (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.