Folytatódik a baloldali korrupciós ügy az I. kerületben

Böröcz László, az I. kerület polgármesterjelöltje elmondta, jelentősen túlárazott szerződést köthetett a Budavári Önkormányzat.

2024. 02. 29. 12:29
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az I. kerület polgármestere, V. Naszály Márta nem volt hajlandó válaszolni egyetlen egy kérdésre sem a tegnapi kirobbant üggyel kapcsolatban Böröcz László, a kerület kormánypárti polgármesterjelöltje szerint. 

A politikus egy sajtótájékoztató során elmondta, V. Naszály Márta már hónapok óta nem válaszol egyetlenegy, az önkormányzatot érintő korrupciógyanús üggyel kapcsolatban sem.

Böröcz László elmondta, az önkormányzat az Officium Irodafejlesztő Zrt.-vel több mint kétszeresen túlárazott szerződést kötött, és mindennek tetejébe V. Naszályi Márta polgármester ki is tüntette a cég vezetőjét.

A nyilvános szerződés szerint az Officium Irodafejlesztő Zrt. szállított egyedi bútorokat a közterület-felügyelet, valamint a Budavári Kapu Kft. számára. A bútorszállítások mellett az önkormányzat külön szerződést kötött az érintett társaságokkal egy informatikai és beléptetőrendszerről, ami főleg a beléptetőrendszert takarta. A biztonságtechnikai és beléptetőrendszer kialakítása tárgyban a szerződés értéke bruttó 6 126 480 forint volt, és további 36 hónapon át karbantartás-szolgáltatásra havi 342 900 forintot fizettek.

Így a teljes szerződés értéke: bruttó 18 470 880 forint volt.

Ennek a nettó összege a közbeszerzési értékhatár alatt található. Böröcz László szerint vélhetően azért kötötték meg néhány százezer forinttal az értékhatár alatt a szerződést, hogy kikerüljék a versenyeztetést. 

Miután a szerződéseket megvizsgáltuk, egyértelműen kiderült, hogy az üzemeltetési szerződést vagy a szerződésnek az üzemeltetéssel foglalkozó részét azt két és félszeres áron legalább túlárazták. Az illetékes kamara elnöke azt is elmondta a tegnap nyilvánosságra került információk alapján, hogy egy ilyen új rendszer felállítása és kiépítése után az teljesen életszerűtlen, hogy valaki havi karbantartási szerződést köt, hiszen még jótállási időszak van

– tette hozzá a budavári Fidesz kerületi elnöke.

A Fidelitas I. kerületi tagozata a képviselő testületi ülés megkezdését követően tiltakozott a túlárazott beruházás ellen, és a polgármester mögött több, V. Naszály Mártát ábrázoló molinót is feltartottak. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó. Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.