Több mint ezren szerezhetnek ingyen gépjárművezetői jogosítványt

A képzésre regisztrált álláskeresők, munkaerőpiaci szempontból inaktívak és munkahellyel rendelkezők is jelentkezhetnek.

2024. 02. 29. 11:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A munkaerőpiaci aktivitás növelése, valamint a szállítmányozási és személyszállítási területen tapasztalható sofőrhiány enyhítése érdekében gépjárművezető képzési program indul március 1-jén. Az 1,7 milliárd forintnyi hazai forrásból megvalósuló programban több mint ezren
szerezhetnek jogosítványt, ami érdemben hozzájárulhat a foglalkoztatás bővüléséhez, a közúti áru- és személyszállítás versenyképességének javulásához – közölte Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

A tárca közleménye jelezte: az elmúlt években sikeresen megvalósított, állami finanszírozású gépjárművezetői képzések után indít most új programot az OFA Nonprofit Kft.. Ennek keretében C, C+E és D típusú jogosítványt, valamint GKI igazolványt szerezhetnek a résztvevők.

A pályázati részvétel feltétele – a magyar állampolgárság mellett – a legalább két éve meglévő „B” kategóriás jogosítvány, az egészségi alkalmasság, valamint a képzéstípustól függően II. vagy III. kategóriás pályaalkalmassági határozat megléte.

A képzésre regisztrált álláskeresők, munkaerőpiaci szempontból inaktívak és munkahellyel rendelkezők is jelentkezhetnek. A program az elhelyezkedést is segíti, hiszen a partnermunkáltatókkal együttműködési megállapodások születnek. Ezek keretében legalább 12 hónapon keresztül garantálják a program sikeres résztvevőinek elhelyezkedését. Ezen túlmenően az OFA szakemberei mentorálással segítik a résztvevőket mind a képzés, mind pedig az elhelyezkedés időszakában.

A résztvevőktől maximum harmincszázalékos önrész befizetése az elvárt, amit a sikeres képzést követő 12 hónapnyi, a megszerzett jogosítványnak megfelelő gépjárművezetői munkakörben történő munkavégzés után maradéktalanul visszatérít a lebonyolító, így a résztvevők lényegében ingyen juthatnak a piacképes képzettséghez.

A minisztérium hozzátette: a programmal kapcsolatos részletes információk mind a képzés iránt érdeklődőknek, mind pedig a bekapcsolódni kívánó cégeknek már elérhetők az OFA Nonprofit Kft. honlapján.

 Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.