Orbán Viktor: Az EP-választás döntő kérdése az, ki békepárti, ki háborúpárti

Az Európai Unióban uralkodó háborús hangulatról, Soros György brüsszeli befolyásáról, a III. világháború fenyegető veszélyéről, az európai gazdák kiszolgáltatottságáról is beszélt Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szólt arról is, hogy Budapesten változás kell, ki kell tenni a városvezetésből Gyurcsány embereit.

2024. 03. 22. 7:16
Prime Minister Viktor Orban in MR1 Kossuth Radio studios. Photo: MTI/Prime Minister's Press Office /Zoltan Fischer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Furcsa érzés Magyarországról jönni Brüsszelbe, mert hazánk úgy néz ki, mint egy egészen normális ország, mivel higgadt, nyugodt és észszerű gondolkodás zajlik – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Az EU-csúcs kapcsán a miniszterelnök elmondta, hogy Brüsszelben úgy beszélnek a vezetők, mint akik a saját háborújukat vívják az oroszokkal. 

Úgy érzem magam, mintha egy másik galaxisba érkeztem volna

 – mondta a brüsszeli háborús hangulatról a miniszterelnök.


Háborús spirál

 Egy háborús spirálban vannak, ami egyre súlyosabb dolgokat eredményez  szögezte le. Kiemelte, hogy most már arról beszélnek, hogy katonáknak is kellene állomásozniuk Ukrajna területén.  Ez a magyar fül számára megdöbbentő – tette hozzá.

A miniszterelnök szerint az a legriasztóbb, hogy ami két-három hónappal ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, az mára hétköznapi eseménnyé válik. Korábban a németek nem akartak fegyvereket küldeni, akkor sisakokat küldtek. Ma olyan rakétarendszereket adna Németország Ukrajnának, amellyel be lehet lőni orosz területekre.

 

Ez nem egy videójáték. Ez a valóság. Egy-egy döntésnek az a következménye, hogy másnap meghal valaki. Mára már százezrek haltak meg. Az itteni döntések következményei özvegyeket, árvákat, tönkrement életeket, városokat teremt

 – jelentette ki a miniszterelnök. Mint mondta, szívesen beszél mindenkivel, az észszerű diskurzus híve, de valahol meg kell vetni a sarkunkat. 

Van Magyarországon is szervezett politikai erő, amely belehúzna bennünket a konfliktusba

 – mondta. A miniszterelnök szerint a magyarok többsége szerencsére mindezt ellenzi.

 

Brüsszel Soros György zsebében van

Orbán Viktor elmondta: a kormány rendszeresen felkínálja a lehetőséget arra, hogy közös ügyekben mondják el a véleményüket az emberek. Hozzátette: az ország számára fontos döntéseket nem is hoznak enélkül. 

Nyugaton is jobban támogatják az emberek a háborúellenes politikai erőket, azonban ez azért nem eredményez békepárti fordulatot Európában, mert Brüsszel valójában Soros György hálózatának fogja.

A Soros-féle hálózat beépült az európai intézményekbe. Az unió pénzt ad nekik, hogy működjenek

 – mondta, hozzátéve: az európai emberek véleményének érvényesítését ez is nehezíti.

 

A gazdák dühe jogos

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy 

Magyarország támogatja a nemzetközi kapcsolatokat, ám ellenzik az ukrán gabona behozatalát az EU-ba. Az unió a gazdáknak nagyon komoly szabályokat ír elő, amivel csökkentik a gazdák termelékenységét. Azonban Ukrajnában ilyen szabályok nincsenek, így olcsóbban tudják eladni a termékeiket.

 Óriási erőfeszítéseket teszünk, hogy a gazdáink ne menjenek tönkre. Ám Brüsszel süket erre a dologra, mert háborús lázban ég  tette hozzá. Leszögezte, hogy a termelési követelményeket közelíteni kell egymáshoz. A kormányfő hangsúlyozta, hogy nem véletlenül dühösek a gazdák. 

Ha a gazdák szervezkednek, akkor nagy a baj. Azonban Brüsszelnek fontosabb Ukrajna, mint a gazdák

– rögzítette Orbán Viktor, aki szerint háború és rossz gazdaság van a béke és a jólét helyett. – A baj a brüsszeli bürokratákkal van – húzta alá a miniszterelnök.

 

A baloldal háborút akar

Sokat gondolkodom azon, hogy jól közelítjük-e meg az európai politika ügyét. Hagyományos kategóriákban gondolkodunk. Jobboldal-baloldal, szuverenista-globalista. Úgy látom, hogy ma a döntő kérdés az lesz, hogy ki a béke- és ki a háborúpárti

 – jelentette ki a miniszterelnök. Hozzátette: a legfontosabb, hogy állítsuk meg ezt a háborús pszichózist, mert egyre inkább menetelünk bele a háborúba. 

A miniszterelnök elmondta, az első világháború is egy lokális konfliktusként indult. Lépésről lépésre terebélyesedett ki, s utólag kiderült, hogy a balkáni háborúnak vélt konfliktus a világháború első felvonása volt.

Orbán Viktor kifejtette:

a hazai belpolitikában is az a legfontosabb, hogy ki a háborúpárti. Az európai baloldal háborúpártisága megjelenik a magyar politikában is.

 Hozzátette: aki adja a pénzt, az rendeli a zenét. 

– Miután ők kiszolgálói a háborúpárti erőknek, ezért értelemszerűen ők is ezt képviselik. Az a különutas politika, amit a magyar kormány csinál, az kizárólag a magyar emberek érdekéből indulhat ki – fogalmazott.

 A legfontosabb célunk az, hogy ami pénz jár nekünk Brüsszelben, azt megkapjuk, és ezt a baloldal ne akadályozza meg  szögezte le Orbán Viktor. Mint mondta, a magyar baloldali képviselők azért dolgoznak, hogy a pénzt, amit a pedagógusok és az óvónők megkapnak, azokat Brüsszel vonja vissza.

 

Budapest Gyurcsányék kezében van

– Vannak ezek a Való világ-szerű sorozatok, de a fontos dolog nem ez, hanem a háború – nyilatkozta a hazai események kapcsán. 

 Budapestet figyelve azt látom, hogy fogságban van. Mindenkit ismerek, akik valaha a baloldali kormányoknak dolgoztak, és most bent ülnek a főváros vezetésében  jegyezte meg a miniszterelnök. Jelezte, hogy akik 2010-re tönkretették az országot, most mind ott ügyködnek a fővárosban. 

Virágoznia kellene Budapestnek, de nem ez van, mert a pénz szétfolyik a főváros kasszájából. Remélem, hogy olyan főpolgármestert választanak, aki ennek gátat vet. Ki kell tenni a Gyurcsány-féle embereket a városvezetésből

 húzta alá a kormányfő.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának Brüsszelből nyilatkozott. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.