Hamarosan reagálni fog Tordai Bence a Fradi elnökének ajánlatára

Kubatov Gábor a Fradi B-középbe hívta a makropárt képviselőjét egy elbeszélgetésre a szurkolókkal.

2024. 03. 07. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először hívásunkat átirányítva kinyomta a telefont, majd munkatársunk üzenetére egy jó óra múlva válaszolt Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke. Azt kérdeztük a baloldali parlamenti képviselőtől, hogy él-e Kubatov Gábor ajánlatával, azaz kilátogat-e egy Fradi-meccsre a B-középbe, és elbeszélget-e a szurkolókkal. Tordai Bence azt írta egy sms-ben kollégánknak: 

Kubatov úr ajánlatára a közösségi médiában fogok reagálni hamarosan.

Mint emlékezetes, parlamenti felszólalásban az országgyűlési képviselő az elítélt momentumos Fekete-Győr András védelmében azt mondta: „egy tüntetésen egy füstgyertyának az eldobása az bármilyen módon összehasonlítható lenne. (…) A maguk fociultráit egytől egyig életfogytiglanra kellene lecsukniuk, hogyha azt gondolják, hogy a pirotechnikai eszközök használata az egy ennyire veszélyes dolog.”

A Ferencváros szurkolói nagyon kemény üzenetet küldtek az őket megtámadó politikusnak. A fociultrák az alábbi molinót feszítették ki a Ferencváros–Kecskemét bajnoki mérkőzésen:

Durva üzenetet kapott Tordai (Fotó: Munkatársunktól)

– Amikor elhangzott Tordai Bence felháborító parlamenti beszéde, nekem és a szurkolótársaimnak is egyértelműen az volt az első gondolatunk, hogy ezt nem hagyjuk szó nélkül – idézte fel a történteket a Magyar Nemzet megkeresésére Hamberger Ádám, a Fradi vezérszurkolója. Elmondta, hogy nem érti, honnan veszi a bátorságot Tordai, hogy ilyen kérdéskörben megnyilatkozzon, ráadásul vérlázító stílusban és mérhetetlen ostobaságot mutatva. Úgy folytatta, nem hagyhatják szó nélkül azt az általánosító hazugságot sem, ami Tordai felszólalásában ismét előkerült. – Szögezzük le: a szurkoló nem bűnöző! Az elmúlt években sokat tettünk azért, hogy ezt a több évtizeden át ránk sütött bélyeget lemossuk, és nem szeretnénk, ha az ilyen torz előítéletek visszatérnének a közbeszédbe – egyértelműsítette a vezérszurkoló.

Borítókép: Tordai Bence (Fotó: Kurucz Árpád)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.