Herényi Károly mindenkit elszámoltatna, letartóztatna vagy kirúgna + videó

Az MDF volt frakcióvezetője a DK TV-ben hangoztatta elképzeléseit.

2024. 03. 06. 11:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatásokkal, kirúgásokkal kezdene a DK már a kormányra kerülésének másnapján, de a bírókat és az ügyészeket sem kímélné – erről beszélt Herényi Károly a DK TV vendégeként, ahol az eredeti téma szerint Sulyok Tamás köztársasági elnököt vették górcső alá, amolyan Gyurcsány-stílusban, majd arról fantáziáltak, mit tenne a Demokratikus Koalíció (DK), ha hatalomra kerülne.

Herényi Károly azt javasolta:

nem kell türelmi időt adni senkinek, Orbán Viktor bukása után már az első nap azonnali politikai döntéseket kell hozni.

– Ezek az emberek visszaélnek a joggal. Ha itt nem lesz olyan elszámoltatás, ami elmaradt 1990-ben, akkor ugyanott maradunk, ahol voltunk – jegyezte meg az MDF egykori frakcióvezetője. Szerinte csak úgy lehet rendet tenni, hogy mindenkit eltávolítanak majd, helyreállítva a jogállamot. Azt azért hozzáfűzte, természetesen nem akasztásokra gondolt, de büntetésekre szükség van, tisztességes jogi eljárás keretében. Meglátása szerint a nép ezt várja.

 

 

Borítókép: Herényi Károly a DK TV-ben (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.