Ismert politikust kért fel kampányfőnöknek Szentkirályi Alexandra

A politikus szerint nemcsak Brüsszelben, hanem Budapesten is változás kell.

2024. 03. 19. 15:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje a mai napon felkért, hogy irányítsam a kampányát – írta közösségi oldalán Hidvéghi Balázs. Az Európai Parlament független képviselője közölte: a felkérést örömmel elfogadta.

Nemcsak Brüsszelben, hanem Budapesten is változás kell! Hajrá, Budapest! Hajrá, Alexandra!

– írta bejegyzésében a politikus.

Mint arról lapunk beszámolt, Szentkirályi Alexandrát március 14-én felkérte a Budapesti Fidesz, hogy legyen a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje. A kormányszóvivő megtiszteltetésnek nevezte a felkérést, és kijelentette: 

a nemzet fővárosa Gyurcsány Ferenc fogságában van, aki főpolgármestert csinált Karácsony Gergelyből.

– Budapest olyan polgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol, hanem együttműködik a kormánnyal – tette hozzá Szentkirályi Alexandra. A bejelentésre Karácsony Gergely is reagált. A főpolgármester a közösségi oldalán azt írta:

A főpolgármester nem a kormány szóvivője, hanem a budapestieké.

A Nézőpont Intézet vezetője lapunknak rámutatott:

Szentkirályi Alexandra tapasztalt és kedves személyiség, aki automatikusan nem győzi le Karácsony Gergelyt, de veszélyes lehet rá.

Mráz Ágoston Sámuel úgy véli, miközben a főpolgármester egyre agresszívebb, imázsától idegen kampányt folytat, Szentkirályi Alexandra modern, fiatal és kedves politikusnőként jelenik meg, aki az urbánus választók szimpátiájára is számíthat.

Ráadásul fiatalsága nem jelent tapasztalathiányt, 2010 után fővárosi képviselő és öt éven át főpolgármester-helyettes is volt – tette hozzá a Nézőpont Intézet vezetője. Megjegyezte:

Karácsony Gergely első reakcióiból is látható, hogy megijedt váratlan kihívójától.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.