Karácsony arról képzelgett: most akár börtönben is lehetne + videó

A főpolgármester előző városvezetésre mutogatott egy olyan ügy miatt, amelyben Tarlós István tett feljelentést.

2024. 03. 07. 13:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös sikerekről és tervekről beszélt mai sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely főpolgármester, melyet Szaniszló Sándorral, a XVIII. kerület Gyurcsány által az MSZP-ből DK-ba csábított polgármesterével tartott. Budapest első embere úgy vélte, a kerület tömegközlekedését jobbá tette az oda nem közlekedő hármas metró felújításával, illetve az 50-es és 42-es villamos fejlesztésével, utóbbi szintén nem halad egy centit sem a XVIII. kerületben, viszont megállapodtak Szaniszlóval abban, hogy szeretnék, ha a villamos elérné a Havanna, illetve a Gloriett lakótelepet, illetve legyen kötöttpályás vonal minden fővárosi lakótelepen.

Karácsony szerint a kormányzati politika megfeledkezett a lakótelepeken élő budapestiekről, pedig őket érinti leginkább a rezsiköltségek növekedése, és a kormányt hibáztatta a panelprogram félbeszakadása miatt, majd kijelentette: ezt folytatni akarják, szem előtt tartva a klímavédelmet. 

Újságírói kérdésre válaszolva a főpolgármester az előző városvezetést, illetve az akkori BKK-t okolta azért, hogy minimum hét és fél milliárd forint veszteség érte Budapestet az e-jegyrendszerről szóló megállapodást miatt, melyet 2014-ben kötöttek. 

Úgy fogalmazott: ha az ő irányítása alatt lévő főváros követte volna ezt el, akkor ő most valószínűleg börtönbe lenne. 

Ezután visszakozott, mondván hogy nem akar senkit fenyegetni ezzel kapcsolatban, majd hozzáfűzte, még Tarlós István volt főpolgármester tett feljelentést ezügyben. Karácsony szerint a BKK jelenlegi vezetése sokkal hatékonyabban valósítja meg az elektronikus jegyrendszert, és a bankkártyás fizetést nevezte a jövő útjának. A főpolgármester sem a Lánchíd-botrányról, sem a városháza eladása körül kipattant korrupciógyanús ügyről nem beszélt. 

A DK-s polgármester a kormányt szapulta, majd a segítségét kérte

Szaniszló Sándor hangsúlyozta: az utóbbi harminc év legnagyobb útfejlesztési projektjét végzik, ami jövő hétfőtől folytatódik a Nagykőrösi út felújításával. Úgy folytatta, mind a főváros, mind a XVIII. kerület szenved attól, hogy a kormány pénzt vont el tőlük, mert büntetik őket. Megemlítette azt is, hogy kerületében egy önkéntes tűzoltóságot akarnak létrehozni, amiben szintén a segít a főváros, de az előbb még szapult kormány támogatására is számít.

Mint az Gyál honlapjáról kiderült, március 9-től június 15-ig nagy lezárásokra kell számítani a Nagykőrösi úton, ami egyirányú lesz a városból kifelé tartó irányban a Szálfa utca és a Nemes utca közötti szakaszon. 

Borítókép: Karácsony Gergely és Szaniszló Sándor azt sugallja: rájuk lehet számítani, csak azt nem mondták meg, hogy kinek (Fotó: képernyőmentés a 2024. március 7-én közvetített online sajtótájékoztatóról)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.