Karácsony visszautasította Vitézy Dávid tiszta kampányra szólító felhívását

Tiszta kampányra szólította fel Vitézy Dávid a budapesti főpolgármester-jelölteket. Az LMP jelöltje szakítana azzal a gyakorlattal is, hogy a fővárosi cégek felügyelőbizottságai pártpolitikusok kifizetőhelyeiként működjenek.

Forrás: MANDINER2024. 03. 22. 21:14
KARÁCSONY Gergely
Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tiszta kampány Budapesten!” címmel küldött nyílt levelet Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje, korábbi közlekedési államtitkár a budapesti jelölteknek. A politikus hét pontban jelölte meg azokat a vállalásokat, amelyek szerinte nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a fővárosi önkormányzati választási kampány egyenlő és tisztességes legyen. A felhívás része egyebek mellett egymás lejáratásának mellőzése, valamint az átlátható kampányfinanszírozás is.

– mondta a Hír TV műsorában Vitézy Dávid. Az LMP főpolgármester-jelöltje azt is elmondta, azért vállalta a jelöltséget, mert szakítani akar azzal, hogy a budapesti politika gyakorlatilag a főpolgármester és a kormány szembenállásáról szóljon.

Vitézy bírálta Karácsony Gergelyt, amiért nem tartotta be egyebek mellett azt az ígéretét, hogy a fővárosi cégek igazgatósági tagjainak legalább egyharmada női tag legyen. Emellett megszüntetné azt a bevált gyakorlatot is, hogy 

a budapesti önkormányzati cégek felügyelőbizottságaira pártpolitikai kifizetőhelyként tekint a városvezetés.

Vitézy Dávid bírálta a jelenlegi városvezetést és a kormányt is. Szerinte forrásokat vont el a kormány Budapesttől, ugyanakkor Karácsony Gergely főpolgármester korántsem állíthatja azt, hogy semmire sincs pénze a fővárosnak.

Emlékeztetett: az elmúlt években mintegy kilencven százalékkal(!), azaz közel a duplájára nőtt Budapest iparűzésiadó-bevétele.

A teljes beszélgetés alább megtekinthető:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.