Koncepciós pereket emleget Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc szerint Varju László és Fekete-Győr ügyéről úgy nyilatkozott: „a Fidesz a régi, megszokott fegyveréhez nyúl, megpróbálja befeketíteni az ellenfelét, ha kell, akkor koncepciós eljárásokat indít”. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke néhány hete tett kísérletet arra, hogy nyomást gyakoroljon a bíróságra.

2024. 03. 14. 11:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem engedjük, hogy ilyen módon próbálják meg elhomályosítani a pedofilbotrány ügyét. Ha közeledik a választás, akkor a Fidesz a régi, megszokott fegyveréhez nyúl, megpróbálja befeketíteni az ellenfelét, ha kell, akkor koncepciós eljárásokat indít” – fogalmazott csütörtökön közzétett videójában Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke azt állítja, hogy „ebben hajlandó közreműködni a rendőrség és az igazságszolgáltatás egy része is. Varju László és Fekete-Győr ügye nem az első és nem az utolsó, ahogy látom az elmúlt napok történéseit. Nagyon egyértelmű és nagyon világos. Ezt mondják a még meglévő rendőrségi forrásaink is, hogy iszonyatos a nyomás rajtuk a kormány környezetéből, a kormányzó párt környezetéből, hogy ha kell, ha nem, indítsanak eljárásokat ellenzéki politikusok, kerület-, városvezetők ellen.”

 

Gyurcsány nyomást gyakorolt volna a bíróságra

Mint korábban beszámoltunk róla: Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője ellen a 2018-as országgyűlési választásokhoz kapcsolódó választás rendje elleni bűntett, valamint az MTVA székházánál 2018 decemberében lezajlott demonstráció következményeként garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emeltek vádat. Varju Lászlót másodfokon az MTVA-székházban történtek, és választási csalás miatt is bűnösnek találták, a politikus pénzbüntetést kapott. Mint arról lapunk korábban beszámolt, az ítélethozatal előtt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke kísérletet tett arra, hogy nyomást gyakoroljon a bíróságra. A bukott kormányfő azt üzente híveinek, hogy nem kell szégyenlősnek lenni, jegyezzék meg az ügyészek és a bírók nevét, mert jók lesznek majd tanúknak egy, a rendszer ellen folytatott eljárásban. Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték többek között azért, mert füstgránátot dobott a rendőrök közé. A börtönbüntetést két év próbaidőre felfüggesztette a tanács.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.