Közeledik a nagy időjárás változás, visszatérnek még a fagyok! + videó

Ne tegyük el még a télikabátokat! Részletek a cikkben.

Forrás: MTI2024. 03. 04. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is enyhe, de már nedvesebb légtömegek alakítják, így kedden már helyenként számíthatunk csapadékra.

Hétfőn este és éjjel már az ország nagyobb részén gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű, de nagyjából a Zala megye–Északi-középhegység vonalban lehetnek erősebben felhős tájak is. Csapadék azonban reggelig még nem valószínű. Hajnalban foltokban köd képződhet.

Kedden a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk, és helyenként már előfordulhat zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a déli, délkeleti tájakon. Hétfőn a déli szél főként az Alföldön, kedden már az északi, északnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon élénkülhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között várható, de a derült fagyzugokban néhol fagypont környékére hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Szerdán reggel a ködfoltok fokozatosan megszűnnek és változóan felhős idő várható, jellemzően többórás napsütéssel. Néhol előfordulhat eső, záporeső. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban általában 1 és 6 fok között, kora délután még 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: HUNGAROMET

Csütörtökön a ködfoltok feloszlását követően általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél.

Hajnalban többnyire –3, +5 fok várható, de a szélvédett északkeleti völgyekben hidegebb is lehet. Kora délután már csak 7 és 12 fok között lesz a jellemző napi maximum hőmérséklet.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.