Lecsaptak a bulinegyedre a rendőrök, 13 embert vettek őrizetbe

Nagyszabású ellenőrzést tartottak péntek éjjel.

2024. 03. 25. 10:24
null
Razzia a belvárosban (Fotó: Police.hu)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Száznál is több rendőr, valamint a társszervek munkatársai tartottak komplex bűnügyi-rendészeti ellenőrzést pénteken éjszaka Budapest V., VI. és VII. kerületében – közölte a rendőrség.

Az egyenruhások igazoltattak 563 embert, ellenőriztek 411 gépkocsit (ezek majdnem negyede taxi volt), egy szórakozóhelyet, és elfogtak vagy előállítottak összesen 13 embert.

 

Ellepték a belvárost

A razzia március 22-én zajlott a főváros V., VI. és VII. kerületében. A razzián részt vettek a Készenléti Rendőrség, a Polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatal közlekedésfelügyeleti főosztálya és munkaügyi hatósága, a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, illetve a Belváros-Lipótváros Önkormányzat és Közterület-felügyelet munkatársai. Az akció fő célja a bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint a közlekedőkre veszélyt járművezetők kiszűrése volt.

Forrás: Police.hu

 A hatóságok a belváros forgalmas közterületeire és a szórakozóhelyek környékére koncentráltak, de ellenőriztek egy belvárosi szórakozóhelyet is.

A hatóságok elfogtak, előállítottak 13 embert, köztük garázdaságok elkövetőit, ittas és engedély nélkül vezetőt, valamint szabálysértés miatt körözött személyeket. 411 gépkocsit, közte 106 taxit ellenőriztek.

Utóbbiaknál a BKK taxiellenőrei 11 jegyzőkönyvet vettek fel drosztengedély hiánya, eltérő tarifa, fix viteldíj alkalmazása és egyéb, a taxirendeletben foglalt szabályszegések miatt. Az egyik sofőrnek korábban be nem fizetett bírságát már elzárásra változtatták, őt a rendőrök előállították, majd a férfi befizette a bírságot.

Az egyenruhások 177 alkoholszondát alkalmaztak, amely egy esetben jelzett ittasságot. Az autó vezetőjét előállították, és eljárást indítottak ellene. Közlekedési jogsértések miatt öt szabálysértési feljelentést tettek, 13 esetben bírságot szabtak ki.

A közlekedési hatóság szakemberei tíz rossz állapotú járművet soron kívül műszaki vizsgára rendeltek, engedély nélküli átalakítás miatt háromnak elvették a forgalmi engedélyét. A rendőrök kiemelten kezelték a helyben lakókat zavaró közterületi alkoholfogyasztást, emiatt 15 alkalommal intézkedtek.

Forrás: Police.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.