Lejár a diákigazolványok érvényessége

Figyelmeztet a határidőre a BKK.

2024. 03. 06. 11:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos határidő közeleg: március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a BKK.

Ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen vehessék igénybe a budapesti közösségi közlekedést, mindenképpen szükséges az érvényesítés.

A felsőoktatásban tanulók esetében a diákigazolványt félévente matricával kell érvényesíteni, mert a tanulóbérlet csak érvényes diákigazolvánnyal használható.

Akinek tehát 2023/2024-es tanév első félévére érvényesítették a diákigazolványát, legkésőbb 2024. március 31-i érvényességi kezdetű tanulóbérletet használhat a havi bérlet lejáratáig.

Azok, akik hosszabb érvényességi idejű, például negyedéves bérlettel rendelkeznek, 2024. május 1-jén hajnali 2 óra után, tehát a március 31-i érvényesség kezdetű havi bérlet lejáratán túl azt sem használhatják a diákigazolvány érvényesítése nélkül.

Akinek pedig megszűnik a hallgatói jogviszonya, és bevonják a diákigazolványát, papír alapú, sorszámozott igazolást kap. Ezen az igazoláson szerepel, hogy az igazolás március 31-ig érvényes. Ezt az állandó diákigazolványra vonatkozó szabályok szerint lehet felhasználni az utazási kedvezményekre való jogosultság igazolására.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.