Levitézlett MDF-es politikusokkal támadják a kormányt Gyurcsányék

Gyurcsányék a házi tévéjükben korábbi, az MDF-hez köthető politikusokkal próbálják támadni a kormányt. A DK TV legutóbbi adásának vendége Herényi Károly, az MDF egykori frakcióvezetője volt, aki arról értekezett, hogy elszámoltatásra lenne szükség. A korábbi adásokban Jeszenszky Géza, Bod Péter Ákos, valamint Palotás János is a szokásos baloldali paneleket felmondva próbálta lejáratni a kormányt.

2024. 03. 08. 5:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A néhai MDF bukott politikusai ellepték a DK TV-t, ugyanis a múlt héten Herényi Károly, a párt egykori frakcióvezetője volt a Gyurcsány-párt házi tévéjének a vendége. Ahogy arról lapunk beszámolt, Herényi a műsorban a szokásos baloldali toposzokat elismételve azt javasolta: nem kell türelmi időt adni senkinek, Orbán Viktor bukása után már az első nap azonnali politikai döntéseket kell hozni.

– Ezek az emberek visszaélnek a joggal. Ha itt nem lesz olyan elszámoltatás, ami elmaradt 1990-ben, akkor ugyanott maradunk, ahol voltunk – jegyezte meg a korábbi politikus. Szerinte csak úgy lehet rendet tenni, hogy mindenkit eltávolítanak majd, helyreállítva a jogállamot. Azt azért hozzáfűzte, természetesen nem akasztásokra gondolt, de büntetésekre szükség van, tisztességes jogi eljárásban. Meglátása szerint a nép ezt várja. 

Szembetűnő, hogy a DK TV korábbi adásaiban is több olyan vendég volt, aki korábban az MDF parlamenti frakciójában foglalt helyet.

Jeszenszky Géza, az Antall-kormány egykori külügyminisztere tavaly márciusban volt a DK TV vendége. A műsorban az egykori tárcavezető arról beszélt, hogy a Fidesz és a KDNP békepárti javaslata nem segíti elő a békét. Továbbá úgy vélekedett Jeszenszky, hogy amit az elmúlt tíz évben látott a kormánytól, az a rendszerváltozás megtagadása, a parlamentarizmus felrúgása. 

Megjegyzendő, hogy Jeszenszky 2021-ben még Márki-Zay Péternek is kampányolt a baloldali előválasztás indulása előtt. A korábbi külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a legjobb benyomásokat szerezte a hódmezővásárhelyi polgármester jelleméről, hazafiságáról, világnézetéről, sőt világpolitikai ismereteiről is. 

Egy tavaly januári DK TV adás vendége Bod Péter Ákos volt, aki 1990-ben az MDF országgyűlési képviselője volt, majd miniszterként dolgozott. A műsorban Bod Péter Ákos sportszerűtlennek és nemzetietlennek titulálta a jelenlegi kormányt, ami szerinte a választók egy részét megbünteti. Az egykori jobboldali politikus egyébként a Mandinernek azt nyilatkozta az adás kapcsán: nem tart attól, hogy a DK támogatójának tartanák azután, hogy elment a Gyurcsány-párt házi tévéjébe.

Egy másik rendszerváltó politikus, Palotás János is szerepelt már a Gyurcsány-tévé műsorában. Az adásban az egykori országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy felfogása szerint a miniszterelnök egy bűnszervezetet vezet. Megjegyzendő, hogy Palotás azóta már többször is megfordult a DK TV-ben, legutóbb néhány héttel ezelőtt. Palotás politikai pályafutása a rendszerváltás idején kezdődött, amikor 1990 és 1994 között a Vállalkozók Országos Szövetségének az elnökeként volt országgyűlési képviselő, egyúttal az MDF-frakció tagja. 

1992-ben Palotás alapító elnöke volt a Köztársaság Pártnak, amely az 1994-es önkormányzati választásokon a baloldali Magyar György ügyvédet jelölte Budapest főpolgármesterének. Az elmúlt években a baloldali előválasztásokat szervező Magyar később a párt elnöke is volt.

Emlékezetes, hogy Palotás János 2021-ben bejelentette, visszatér a politikába. Meg is mérette magát az előválasztásnak nevezett baloldali háziversenyen, Budapest 13. számú egyéni választókerületében. A politikai feltámadás azonban tiszavirág-életű volt, mivel a Pálinkás József által alapított – és azóta megszűnt – Új Világ Néppárt, valamint az LMP közös jelöltjeként csak a szavazatok 6,64 százalékát tudta csupán megszerezni, amivel az utolsó helyen zárt a XVI. kerületben induló négy baloldali jelölt között.

Borítókép: Jeszenszky Géza (középen) az Antall-kormány egykori külügyminisztere a DK TV vendégeként (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.