Nem bocsátotta feltételes szabadságra a bíróság a „lúgos orvost”

Továbbra is börtönben marad a barátnőjét megkínzó orvos.

Forrás: MTI2024. 03. 08. 13:59
Budapest, 2014. február 28. A harmadrendû vádlott (k) a Süveges Péter és társai ügyében hozott ítélethirdetésen a Fõvárosi Törvényszéken, ahol három életfogytiglant szabott ki többszörösen minõsülõ emberölés, rablás és más súlyos bûncselekmények miatt a bíróság elsõ fokon 2014. február 28-án. Az ügyben hét vádlott volt. Süveges Péter és társai a vád szerint tucatnyi bûncselekményt követtek el egy évtizede, köztük Érden és Budaörsön egy-egy pénzszállítórablást. A budaörsi Tesco parkolójában a rendõrökkel is tûzharcba keveredtek, és kézigránátot robbantottak. MTI Fotó: Marjai János Fotó: Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája a pénteki meghallgatásának eredményeként nem bocsátotta feltételes szabadságra azt az orvost, aki a volt barátnőjét a szakítás miatt lúggal öntötte le. A törvényszék az MTI-nek átadott közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy a sajtóban megjelentekkel ellentétben a büntetés-végrehajtási bíró nem kedvezménytárgyalást tart akkor, amikor az elítéltek feltételes szabadságra bocsátásáról dönt, hanem – főszabályként – az elítélt meghallgatása és a rendelkezésre álló iratok alapján hozza meg döntését, ahogyan az ebben az ügyben is történt.

A meghallgatás, valamint a rendelkezésére álló iratok alapján döntött tehát a bíróság abban a kérdésben, hogy az elítélt feltételes szabadságra bocsátható-e

– tették hozzá.

Mindezek alapos mérlegelése után ítélte meg úgy a bíróság, hogy az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében jelenleg nem bocsátható feltételes szabadságra – tájékoztattak.

A végzést az ügyészség tudomásul vette, az elítélt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős

– írta közleményében a Fővárosi Törvényszék.

A lúgos orvosra 2018-ban a Kúria harmadfokon 11 év szabadságvesztést szabott ki jogerősen életveszélyt okozó testi sértés és más cselekmények miatt, valamint örökre eltiltotta hivatása gyakorlásától. Az eljárás adatai szerint a vádbeli cselekmény idején kórházigazgatóként dolgozó férfi 2013-ban volt barátnőjének lakására ment, megkötözte a nőt, altatót, nyugtatót adott be neki, majd levetkőztette és maró anyagot öntött az altestére, ami másod- és harmadfokú égési sérüléseket, életveszélyt okozott. A sérülések több korrekciós műtét után is maradandóak.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Marjai János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.