Ókovács Szilveszter: Kampány van, nevetséges botrányt akarnak csinálni az Operában + videó

Meglepő módon az elmúlt napokban a Magyar Állami Operaházzal kapcsolatban az foglalkoztatja az embereket a legjobban, hogy kell-e szünet a Carmina Burana című darabba. Az ügyet egyes sajtótermékek már büfé-gateként tálalják.

2024. 03. 05. 18:25
ÓKOVÁCS Szilveszter
Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén Bogányi Tibor karmester a Facebookon jelezte, hogy nem dirigálja tovább a Carmina Buránát, mert azt a főigazgatói utasítást kapta, hogy az előadást ketté kell vágni. Ókovács Szilveszter már akkor műbalhéról beszélt, a legtöbb balliberális portál pedig botrányként számolt be az esetről. Közben a büfé egykori üzemeltetője egy, a sajtóhoz eljuttatott közleményében arról számolt be, hogy októberben nemcsak felmondták a szerződésüket, de önhatalommal kizárták kollégáikat az Operaház területéről. A jogellenes felmondás miatt pedig egy peres eljárás van folyamatban az Opera Gasztronómia Kft. és az Operaház között.

A világ operát játszó helyei közül, az egyik legnagyobb kínálattal rendelkezik a Magyar Állami Operaház, erre büszkének kellene lennünk és nem páros lábbal beleszállni a működtetőkbe

 – mondta a Magyar Nemzetnek Ókovács Szilveszter. A főigazgató megerősítette, hogy valóban van egy komoly nézetkülönbség a Zsidai Csoporttal, mert volt egy tartozás, amit nem fizettek ki időben, így viszont megszűnt a szerződésük. A főigazgató szerint ők nyilván más szemüvegen keresztül nézik, a bíróság pedig első körben a Operaház javára döntött az ügyben és hónapok óta ők maguk üzemeltetik a büfét. 

Ókovács szerint tudomásul kell venni, hogy az intézmény működtetése mindenekfelett szükséges, kiemelte azt is, hogy van egy sztrájkhelyzet, amit hónapok óta hárítanak és minden lehetséges módon megpróblják megoldani a helyzetet, a büfével pedig értelemszerűen a bevételt szeretnék növelni.

Ókovács Szilveszter szerint az is meglepő, hogy más színházak, amelyek szintén üzemeltetnek büfét, darabokat tagolnak és azon gondolkodnak, hogyan tudnának több bevételhez jutni, most hallgatnak.

Borítókép: Ókovács Szilveszter (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.