Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Pofátlan tarifával próbálkozott az áltaxis

A férfi azzal érvelt, csak a buszsávot akarta használni.

2024. 03. 21. 8:02
pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegyszeres alapdíjjal dogozott, és a szakma szinte minden szabályát megszegte az a budapesti áltaxis, akit a BRFK egyik motoros rendőre ellenőrzött a Belvárosban. A rendőrség tájékoztatása szerint a sárga Mercedesen taxijelzés és -rendszám volt, feltüntették rajta a független szolgáltató feliratot, valamint – a hivatalos áraktól több ponton jelentősen eltérő – díjszabást. 

Míg az alapdíj egységesen 1100 forint, az áltaxisnak volt olyan tarifacsomagja, amely 12 200 forintról indult.

 Az idős sofőr azt mondta a rendőrnek, hogy nem végez személyszállító szolgáltatást, aminek a jármű külső jegyein túl az is ellentmondott, hogy viteldíjkijelző, pénztárgép és POS-terminál működött, illetve több utastájékoztatót is elhelyeztek. 

Pofátlanul sokat kért a taxis (Forrás: Police.hu)

 

– Sem a férfinak, sem a Mercedesnek nem volt a taxizáshoz szükséges engedélye, a kocsinak ráadásul több mint egy éve lejárt a műszaki engedélye – olvasható a közleményben. Mint írták, a rendőrt nem győzte meg 

a sofőr védekezése, miszerint csak azért van taxijelzés, hogy használhassa a buszsávot. 

A lejárt műszaki miatt helyszíni bírságot kapott, a személyszállító szolgáltatással összefüggő szabályok megszegése miatt közigazgatási eljárás indult ellene, a lejárt műszaki érvényesség okán pedig a helyszínen elvették az autó rendszámát. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.